• Slobodna zona stigla u Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 12. maj – Sinoćnom projekcijom dokumentarca „Dugme od sedefa”, čileanskog režisera Patricio-a Guzman-a, u „Apolu” je otvoren ciklus filmova sa festivala „Slobodna zona”.

    Film prati dva misteriozna dugmeta od sedefa pronađena na dnu okeana uz obalu Čilea i sudbine starosedelaca Patagonije i Ognjene zemlje uoči i nakon dolaska prvih engleskih kolonizatora i režima diktatora Augusta Pinočea. Na prošlogodišnjoj, jedanaestoj „Slobodnoj zoni” ovaj film je izglasan kao najbolji, a sada je deo turneje tokom koje će najbolja ostvarenja biti puštana u 45 gradova Srbije.

    „Zanimljivo je da to nije film engleskog govornog područja i time nam je drago da dobije tu vrstu priznanja”, rekao je Ljubomir Radovanović, urednik filmskog programa Doma omladine.

    Ovo je 10. put kako filmovi sa festivala „Slobodna zona”, koji se održava krajem godine, kreću na turneju po manjim gradovima u Srbiji i 5. kako je Pančevo deo turneje.

    „Bilo bi divno da ima više takvih festivala jer bi onda filmski program Doma omladine bio mnogo bogatiji”, dodao je Radovanović.

    Naredne 4 srede rezervisane su za projekcije najboljih filmskih ostvarenja, koje su beogradska, novosadska i niška publika gledale tokom ovog filmskog festivala. Sledeće srede, 18. maja, gledaćemo film Grimur-a Hakonarson-a, „Ovnovi”.

    Ulaz na projekcije se ne naplaćuje.

    Đ.

     

    Sinoćnom projekcijom dokumentarca „Dugme od sedefa”, čileanskog režisera Patricio-a Guzman-a, u „Apolu” je otvoren ciklus filmova sa festivala „Slobodna zona”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]