Foto: KCP promo
Kultura

Slovenački muzičar Zoran Predin predstavlja roman u Kulturnom centru Pančeva

Izvor: 
013info Uto, 31/05/2022 - 10:01U ponedeljak, 6. juna od u 19 časova u Foajeu KC Pančeva biće predstavljen roman MONGOLSKE MRLJE Zorana Predina (Geopoetka, 2022), slovenačkog muzičara i autora, frontmena kultnog benda Lačni Franc. O knjizi osim autora govoriće i muzički kritičar i novinar Petar Janjatović.

„Mongolske mrlje” su roman-prvenac muzičara i pisca Zorana Predina. Priča o porodici, narodu, kontinentu; o osmanskim vojskama i jugoslovenskim tajnim službama koje čine zlodela u ime čistoće rase, vere, ideologije ili jezika, i suprotstavljenom pojedincu.

Preplitanje i borba dva vremena – onog turskog ratnika posle neuspešne opsade Beča od pre pet vekova i doba mladog i nadobudnog člana stranke Slovenija Slovencima odmah po proglašenju državne nezavisnosti; borba između krajnosti – smrti i ljubavi. Priča o porodici, narodu, kontinentu. A u njoj su osmanske vojske i jugoslovenske tajne službe koje čine zlodela u ime čistoće rase, vere, ideologije ili jezika, i – suprotstavljeni pojedinac. Sve to građa je romana-prvenca muzičara i pisca Zorana Predina, navodi se u saopštenju.

„Vojske su prolazile škropeći naše zemlje svim tjelesnim tekućinama, krvlju, znojem, mokraćom, slinom i sjemenom. I tko bi u tome mnoštvu bioloških tragova našao tko je tu sve bio. Zoran Predin spustio se spiralom DNK sve do mračnih dubina povijesti, do naših najskrovitijih tajni, ispisujući jednu uzbudljivu, duhovitu, ‘spolno močnu, silno zdravu’ priču.“
MarketingNajnovije vesti