• Smehom protiv korone i na mađarskom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbornik humora „Smehom protiv korone“ koji je priredila književnica Senka Pavlović a objavila beogradska „Prosveta“ u junu ove godine, upravo je dobio svoje mađarsko izdanje. 

    Knjigu je objavila ugledna mađarska izdavačka kuća „Norma“ iz grada Hodmezevašarhelja u prevodu Svetislava Neduče.

    U želji da šale i druge kratke humorističke forme budu trajno sačuvane, sistematizovane, obrađene i analizirane, autorka Zbornika je, za vreme vanrednog stanja, prikupljala objave sa društvenih mreža, dosetke, viceve, epigrame i  aforizme. Cilj je bio da se ukaže na pozitivno razmišljanje i vitalan duh najpre našeg naroda, a onda i visprenih reakcija na ovu pandemiju iz susedstva, pa zatim iz sveta.

     

    Šale zaražene smehom su podeljene u tri celine: prvo poglavlje Narod protiv korone sadrži velike misli malog čoveka o koroni, nastale kao deo kolektivnog duha i potom se proširile na društvenim mrežama; u drugom poglavlju pod nazivom Šta kaže struka, poznati domaći i strani autori, satiričari, aforističari, humoristi su na svoj prepoznatljiv način komentarisali pandemiju, dok treće poglavlje (Na)strane šale predstavlja viđenje iz sveta kako su šale trijumfovale nad zabrinjavajućim vestima o koroni.

     

    Knjiga je svedočanstvo jednog teškog vremena i sadrži svojevrstni antivirusni program uz pomoć kojeg ćete uspešno ponovo instalirati 2020. godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]