• STARČEVAČKI DANI KNJIGE: O Mirku Kovaču govore Pištalo, Arsenijević, Savić…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Već treću godinu zaredom, Dom kulture iz najvećeg pančevačkog naseljenog mesta priređuje Starčevačke dane knjige, koji će ovog puta biti upriličeni od 21. do 23. juna. Osobenost tog eminentnog skupa je to što svaki od njih nosi sećanje na nekog književnog velikana, pa je prvi bio posvećen Danilu Kišu, drugi – Borislavu Pekiću, a ovaj treći – Mirku Kovaču.

    I samo otvaranje u ponedeljak, 21. juna, od 12 sati biće u znaku tog plodnog stvaraoca, čije će ime u narednih godinu dana poneti biblioteka u Domu kulture. Istog dana, od 18 sati, u Maloj sali, o Mirku Kovaču govoriće i učesnici u Pesničkom karavanu, koji će čitati i svoju odabranu poeziju. Prvi dan biće zaokružen pričom o knjizi „Pepeo, pena, šapat”, autora Milisava Savića, s početkom u 20 sati, na platou ispred pomenute ustanove.

    U utorak 22. juna, od 12 do 15 sati na trgu „Mirko Kovač” biće organizovan bazar knjiga na platou Doma kulture, a od 20 sati na istom mestu počeće jedan od udarnih programa pod nazivom „Portret umetnika među piscima”, u okviru kojeg će se predstaviti Vladimir Pištalo, uz pomoć književnog kritičara Nenada Šumonje.

    Poslednji dan festivala – sreda, 23. jun, biće otvoren u 18 sati u Maloj sali, promocijom knjige pesama starčevačkog pesnika Miloša Simijonovića pod nazivom „Kazivanje za sećanje”, a u 20 sati na platou biće spuštena zavesa na ovogodišnji književni hepening „Diskusijom o Mirku Kovaču, književnosti i književnom festivala „Krokodil”, koju će voditi pisci Vladimir Arsenijević i Darko Ješić, inače i direktor Doma kulture.

     

    U Stačevu će od 21. do 23. juna  biti održana manifestacija Starčevački dani knjige koja je ove godine posvećena piscu Mirku Kovaču

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura