Kultura

STARČEVO: Aforističari predstavili književno stvaralaštvo

Izvor: 
К.Р. Uto, 26/10/2021 - 14:12Aforističari iz Pančeva Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić predstavili su svoje književno stvaralaštvo 25. oktobra u Galeriji Doma Kulture u Starčevu.

Književno veče otvorio je direktor Doma Darko Ješić, a autori su potom govorili aforizme na različite teme: politici, ekonomiji, kulturi, medijima, ljubavi, braku, porodici, obrazovanju, deci, sportu... Čotrić je promovisao i antologije aforizama koje je preveo s nekoliko slovenskih jezika (poljskog, ruskog, češkog, ukrajinskog, slovačkog i bugarskog), kao kolekciju šala legendarnog Radio Jerevana. Publika je više od jednog sata imala mogućnost da uživa u mudrim i duhovitim komentarima naše i međunarodne zbilje, a glasni smeh i aplauzi potvrdili su da su je aforističari iz Pančeva oraspoložili i razgalili.

Među aforizmima koji su izazvali najburnije reakcije su i ovi: "Ja se zalažem za kraljevinu u Srbiji. Ali, da ja budem car" (Zoran T. Popović) i "Koliko sve treba da ode daleko, da bi sve došlo na svoje mesto?!"

Na pitanje iz publike, da li aforističari pišu i o temama vezanim za pandemiju, Popović i Čotrić su govorili i svoje aforizme iz zbornika "Smehom protiv korone", koji je priredila i nedavno objavila pančevačka književnica Senka Pavlović.
MarketingNajnovije vesti