Orgazam u Starčevu
Kultura

STARČEVO: „Električni Orgazam“ u dobrom vajbu, uprkos dosadnoj kiši

Izvor: 
013info Ned, 31/07/2022 - 17:39Četrnaesti „Ex-Yu rok fest“ zatvoren je sinoć nastupom legendarnog beogradskog sastava „Električni orgazam” na starčevačkom Trgu neolita u Starčevu.

Za razliku od prve večeri i koncerta Davorina Bogovića, kada vreme bilo gotovo idealno, ovog puta kiša je umnogome pokvarila doživljaj, a i bilo je osetno manje ljudi, iako se i broj onih koji su odlučili da izađu iz kuća  po priličnoj nepogodi, može smatrati respektabilnim.

Uprkos svemu, Gile, Banana, Švaba, Ljuba i Blagoje započeli su svirku žestoko i hronološki – stvarima sa prvog albuma „Paket aranžman“, kao što su „Dokolica“, „Krokodili dolaze“, „Zlatni papagaj“, „Nebo“...

Nastavilo se u laganijem ritmu numerama „Da si tako jaka“, „Kapetan Esid“, „Seks, droga, nasilje i strah“, „Spojimo se sad“, a za glavni deo večeri ostavljena najpopularnija „Distorzija“, kada su se ređali „Ja sam težak kao konj“, „Debela devojka“ i „Bejbe, ti nisi tu“...

Orguljaš Ljuba je po običaju otpevao „Nemaš ništa više da daš“, a nije izostao ni ultimativni hit „Igra rokenerol cela Jugoslavija“, da bi zvanični deo završen u znak sećanja na prerano preminulog bubnjara Čavketa uz „Kako bubanj kaže“, dok su na bis izvedeni „Ja ne postojim“ i „Vudu bluz“.

Prethodno je, iako po velikom pljusku, dobar uvod napravio mladi ali izuzetno perspektivni pančevački „Jutarnji program“.

 

 
MarketingNajnovije vesti