• STARČEVO: Svi pobedili na petnaestom Festivalu akustične gitare „Gašini akordi”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Petnaesti Festival akustične gitare „Gašini akordi” upriličen je u petak, 26. novembra, u Kreativnom kulturnom klubu starčevačkog Doma kulture.

    Nesvakidašnje popodne, dupke puno pozitivnim vibracijama, krenulo je podsećanjem na prethodne manifestacije i sećanjima na prerano preminule muzičare i poklonike ovog instrumenta.

    Događaj je otvorio direktor Doma kulture, Darko Ješić, istakavši da je ove godine, iz razumljljivih razloga, izostao međunarodni prefiks, koji je godinama krasio ovu manifestaciju i da je stoga fokus stavljen lokalne talnete, što se pokazalo krajnje ispravnim.

    Prethodno je poznati gitarista i muzički urednik festivala, Željko Tođeraš, podsetio na to kako su nastali „Gašini akordi” i ko je bio Dragan Dimitrijević Gaša, a naglasio je i da se suština ovog festivala, pored afirmacije kvalitetne muzike, nalazi i u želji da se ne zaborave veliki muzičari i dobri ljudi. U tom duhu, on je s mnogo emocija govorio o nedavno upokojenim rok-legendama – Branislavu Đekoviću Đeki, Milanu Jarakoviću, Saletu Đurinu i Raletu Rajačiću. Na tu sentimentalnu priču nadovezao se još jedan višegodišnji učesnik „Gašinih akorda” – Zoran Ilić, koji je ove godine bio i selektor festivala.

    Nakon toga, usledili su  revijalni nastupi mladih nada – grupa „Gitarta”, „Jutarnji program” i „Sindrom”, koji je i poslednji pobednik festivala. Svi oni su izvanrednom svirkom izmamili sijaset aplauza, ovacija i osmeha, kao i pozive na bis. Njihovo muzičko umeće jednoglasno je pohvalio i stručni žiri, koji je pored Tođeraša i Ilića, činio i Milutin Bojičić. Oni su sve te pančevačke mlade nade sasvim zasluženo proglasili za pobednike i uručili im prigodne diplome.

    Na kraju su, ionako odličan štimung, popularnim rok hitovima dopunili duo Tođa i Mizge, a šlag na jubilarnoj torti bio je nastup sastava „Rezervni plan”.

     

    Petnaesti Festival akustične gitare „Gašini akordi” upriličen je u petak, 26. novembra, u Kreativnom kulturnom klubu starčevačkog Doma kulture.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]