• Treče veče festivala u znaku domaćih izvođača

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U foaeju Kulturnog centra, uz prigušeno svetlo i prijatne tonove, u subotu 7. novembra nastupala je džez sekcija Muzičke škole „Stanković“ i Max Kochetov Quartet.

    Treće veče festivala otvoreno je performansom Muzičke škole „Stanković“. Nastupali su Igor Babić – gitara, Kosta Paunović – gitara, Marko Ćurčić – kontrabas, Bogdan Đurđević – bubnjevi. U ovoj školi osnovan je prvi odsek za džez muziku u jugoistočnoj Evropi, i na taj način su postali primer mnogim institucijama u regionu. Profesorski kadart čine poznati domaći džez muzičari – Jelena Jovović, Nenad Petrović, Boris Lemaić. Miloš Krstić, Predrag Revišin i Dušan Ivanišević. Mnogi učenici ove škole nastavili su svoje školovanje na prestižnim džez akademijama u inostranstvu. Škola godinama sarađuje sa organizatorima Beogradskog džez festivala, gde često nastupaju sastavi formirani od najtalentovanijih polaznika džez sekcije.

    Zvezda večeri bio je Max Kochetov Quartet, koji godinama nastupa širom Srbije i Beograda. Maks Kočetov oformio je ovu grupu kvalitetnih muzičara sa kojima je prethodne godine i objavio svoj prvi autorski album pod nazivom „13:30“. On kaže da na festivalima izvode svoju autorsku muziku, dok u klupskoj atmosferi ljubitelje ovog pravca zabavljaju zvucima hard bap i modernog džeza. „Svake godine ima sve više festivala i klubova u kojima se svira džez muzika. Ljudi u Srbiji vole džez. Klubovi su puni. Čak stoje i po stepenicama lokala samo da bi uživali u muzici koju vole.“ Maks Kočetov je stalni član Big Benda RTS-a od 2010. Sarađuje i sa svojom suprugom, vokalnom solistkinjom Ksenijom Kočetovom u postavi Kochetov Kvintet. Veoma je priznat i cenjen saksofonista i poznat u krugovima klupske i koncertne publike u Srbiji.

    Maks je najavio da je u pripremi i novi album koji će se Max Kochetov Quartet snimati u toku naredne godine. 

    M.M. Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih […]