• U subotu počinje 53. Likovna kolonija „Deliblatski pesak“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pedeset treća Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ počeće 7. avgusta i trajaće sedam dana, saopštio je danas Borislav Vranješ predsednik Kulturno prosvetne zajednice Pančeva koja i organizuje ovu manifestaciju.

    U koliniji će ove godine stvarati 18 umetnika, među kojima su i Sofija Ječina, gošća iz Rusije, Dušan Todorović iz Novog Sada, Jelica Ašanin iz Niša, Miljana Drašković iz Užica, Katarina Nedeljković i Milica Radović iz Kragujevca, Zoran Todorović iz Smederevske Palanke i Momir Armuš iz Sokobanje.

    Od pančevačkih umetnika ove godine će u pesku biti Nebojša Jocić, Jelena Badnjevac-Ristić, Jelena Lalić, Gorski Kabadaja, Milosav Urošević, Marija Stanojlović, Zoran Deranić, Ivan Veličkovič, a organizatori posebu pažnju pridaju i prisustvu dvoje mladih Pančevaca Ksenije Barić i Igora Gardinovačkog.

    Govoreći o Likovnoj koloniji, akademski slikar Čedomir Kesić, rekao je da je značaj likovnih kolonija neprocenjiv i da bi bilo više nego korisno uraditi studiju koja bi pokazala koliko zapravo znače ovakvi susreti umetnika.

    Ovogodišnja likovna kolonija je prva koju posle mnogo godina neće voditi Stojan Boškov, dugogodišnji predsednik KPZ, koji je preminuo u januaru.

    Kulturno prosvetna zajednica poseduje više od hiljadu radova nastalih u Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak“. Ogroman fond koji će se i ove godine uvećati za nekoliko dela.

    Svaka Likovna kolonija se praktično završava izložbom i mi sa nestrpljenjem čekamo da vidimo nove radove koje će umetnici tokom svog sedmodnevnog boravka iznedriti.

     

    Pedeset treća Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ počeće 7. avgusta i trajaće sedam dana, saopštio je danas Borislav Vranješ predsednik Kulturno prosvetne zajednice Pančeva koja i organizuje ovu manifestaciju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura