Kultura

U utorak promocija knjige Miroslava Žužića u Narodnom muzeju Pančevo

Izvor: 
013info Sre, 14/09/2022 - 09:05Nova knjiga našeg sugrađanina, čuvenog glumca banatskog, srpskog i svetskog, Miroslava Žužića – Žuleta, izašla je iz štampe, a promocija će biti održana u Narodnom muzeju Pančeva, u utorak 20. septembra u 18 časova.

Program će voditi dramaturg Miloš Nikolić, a o Žuletu, njegovoj knjizi i zajedničkim momentima u životu i radu, govoriće naši i njegovi gosti, glumci Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Aljoša Vučković i Milan Caci Mihajlović. Govoriće i Milan Jakšić, recenzent knjige i nekadašnji direktor pančevačkog Istorijskog arhiva.

Miroslav Žužić, Pančevac zaljubljen u svoj grad, završio je glumu na Akademiji u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Bio je tokom svoje bogate karijere član KUD-a „Atelje mladih” u Pančevu, stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, Pozorišta na Terazijama i Ateljea 212, kao i nekoliko drugih velikih pozorišta u Beogradu.  Najpoznatiji je možda u ulozi dobrog vojnika Švejka, ali i Vinka Lozića, „gradonačelnik“ Vršca za vreme trajanja grožđenbala.

Knjiga priča o Žuletovom odrastanju i životu u našem gradu, o Pančevcima i Pančevu, o umetnosti i umetnicima, ljubavima, boemima, komšijama, prijateljima.
MarketingNajnovije vesti