• Upoznajte potencijal Pančeva kroz “Srpsku slagalicu“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo predstaviće se od 24. do 28. avgusta na internet stranici “Serbianpuzzle” u okviru projekta “Srpska slagalica”/ “Serbian Puzzle” koji je započelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, kroz kulturne manifestacije, jelo karakteristično za lokalnu sredinu, potencijale za investiranje, istorijat zgrade uprave i znamenitu ličnost.

    Cilj projekta je promovisanje lokalnih samouprava domaćoj i stranoj javnosti i unapređenje međusobne saradnje sa namerom da se poveća broj turističkih poseta i investicija u Srbiji.Na internet stranici “Serbianpuzzle” svake nedelje predstavlja se po jedan grad ili opština i promovišu tradicija, kultura, turizam, gastronomija i investicioni potencijali zajednice.

    Povodom promocije grada Pančeva i učešća u projektu “Serbian Puzzle” gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je rekao:

    “Ovaj izuzetan projekat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i inicijativa potpredsednice Vlade Republike Srbije dr Kori Udovički odlično se poklopila sa našim planovima da se promocijom i ozbiljnim brendiranjem Pančeva na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, bavimo strateški i planski – kroz jedan ozbiljan i sveobuhvatan proces unapređenja imidža grada Pančeva u široj javnosti, što je planirano i u novoj Strategiji razvoja grada Pančeva.“ I dodao:

    “Zahvalni smo na prilici da kroz “Srpsku slagalicu“ predstavimo Pančevo na vrlo interesantan način, kroz ovih pet tema i pet dana i da će zahvaljujući projektu to doći putem medija i društvenih mreža do široke publike. Značaj i lepota ovog projekta je u tome što uključuje domaću – lokalnu javnost, pruža priliku da se upoznamo sa drugim gradovima i opštinama Srbije, da nas inostrana javnost upozna i što promoviše svakog pojedinačno i sve nas zajedno kao skladne delove u jednoj fenomenalno osmišljenoj „Srpskoj slagalici“, nastavio je Pavlov.

    Posebna vrednost i važnost leži i u činjenici da se na ovaj način produbljuje saradnja i veza između lokalnih samouprava i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unapređuje komunikacija i razmena informacija, stvaraju dobri kontakti, što su sve preduslovi na našem zajedničkom poslu da unapredimo lokalne samoprave u dobre servise na usluzi građanima, poslovnoj zajednici i investitorima“, zaključio je gradonačelnik Pančeva.

    U saglasnosti sa aktuelnim trenutkom i uz dalju perspektivu razvoja, Pančevo će se ovom prilikom, pored privrednih potencijala i uz priču o istorijatu zgrade Gradske uprave, predstaviti kroz Pančevo film festival (PAFF), lik i delo Đorđa Vajferta i tradicionalnu Dolovačku štrudlijadu.

    Informacije o gradovima i opštinama Republike Srbije mogu se naći na stranici : www.serbianpuzzle.rs, a više o projektu pročitajte na: www.mduls.gov.rs.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura