KUD Stanko Paunović u Rumi Foto: KUD Stanko Paunović
Kultura

VELIKI USPEH U GODINI JUBILEJA: Zlatna plaketa pančevačkom „Paunoviću" na Festivalu muzičkih društava Vojvodin

Pančevo, Sre, 17/10/2018 - 09:52
Aleksandar StojkovićČlanovi Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo, ostvarili su veliki uspeh na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji je održan 13. i 14. oktobra u Rumi. Za izvođenje programa u celini ansambl je osvojio 96,25 poena, nagrađen zlatnom plaketom i svrstan je u red  pet odabranih, najboljih ansambala koji će predstavljati Vojvodinu na republičkonm festivalu, koji će biti održan 09. i 10. decembra u Čačku.

Tokom dvedesetpetominutnog predstavljanja članovi prvog izvođačkog ansambla i narodnog orkestra Paunovića, izveli su: pesme iz Homolja “Devojka se Suncu protivila” i “Čije je ono devojče”, sprske igre iz Homolja, narodnu melodiju Polomka iz severoistočne Srbije i vlaške igre iz okoline Negotina, u muzičkom aranžmanu Gracijana Petrovića i koreografiji Dejana Trifunovića.

U programima festivala predstavilo se 15 ansambala, koji su prethodno nastupili u programima opštinskih, gradskih i regionalnih smotri održanim širom Vojvodine.

Ovo značajno ostvarenje predstavlja nastavak uspešnog niza koji su započele mlađe selekcije Paunovića u godini jubileja, 70 godina postojanja društva, u kojoj su osvojene četiri zlatne plakete: u kategoriji nižih razreda na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, u kategoriji viših razreda na Muzičkom festivalu dece Vojvodine i Smotri dečijih folklornih ansambala Srbije, i najnovija zlatna plaketa na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine.

 
MarketingNajnovije vesti