• Vuk Vučković izlaže svoje novo delo na festivalu ‚‚EXIT“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Delo ‚‚Novi Sad“ iz serije ‚‚Gradovi“ pančevačkog slikara Vuka Vučkovića, biće izloženo na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom ovogodišnjeg ‚‚Exit“ festivala. Vučković još ne može da precizira gde će tačno biti postavljeno ovo delo, jer su u toku planiranja i organizovanja. Vučković planira da ova slika bude prikazana i široj javnosti na otvorenom, a zainteresovani će moći i da ga kupe.

    U sklopu serijala ‚‚Gradovi“, koji je posvećen umetniku dragim svetskim destinacijama, Vuk Vučković je do sada uljanim bojama naslikao Beograd i Njujork, a sada je na red došao i Novi Sad. 

    – „Serijal posvećen gradovima počeo sam krajem 2014. godine, a do sada sam završio Beograd i Njujork. Takođe, Novi Sad sam završio tek pre nekoliko dana, a reakcije su već neverovatno pozitivne. Za jednu ovako detaljnu sliku treba mi oko šest meseci, tako da godišnje ‘proizvedem’ dva ovakva dela. Iza svakog rada stoji obimno proučavanje. Čitav jedan mesec samo postavljam sliku, određujem objekte bitne za jedan grad, tražim fotografije iz raznih uglova i, naravno, posećujem grad. S Novim Sadom već imam blizak odnos, kao i sa Beogradom, u kojem sam studirao, i sa Njujorkom, u kojem sam proveo dva leta“, navodi Vučković u izjavi za portal 021

     

    Delo ‚‚Novi Sad“ iz serije ‚‚Gradovi“ pančevačkog slikara Vuka Vučkovića, biće izloženo na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom ovogodišnjeg ‚‚Exit“ festivala. Vučković još ne može da precizira gde će tačno biti postavljeno ovo delo, jer su u toku planiranja i organizovanja. Vučković planira da ova slika bude prikazana i široj javnosti na otvorenom, a zainteresovani će moći i da ga kupe.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura