• Wind Rock festival u Vršcu postaje regionalna atrakcija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vršac je poznat po Vršačkom bregu, vinogradima, Steriji, Vasku Popi i Grožđenbalu. Međutim, kako je krenulo, biće sve poznatiji i po festivalu „Wind Rock“, koji se ove godine održao četvrti put na improvizovanom prostoru kraj Vršačkog jezera.

    Ove godine je manifestacija, u organizaciji vlasnika vršačkog kluba „Čađava furuna“ Miće Vukojevića, uz podršku Grada Vršca, produžena na četiri dana, od 28. do 31. jula.

     

    Prvo veče je tradicionalno posvećeno takmičenju neafirmisanih rok bendova iz Srbije. Ovog puta ih je bilo osam: Aurum iz Kragujevca, Sample text iz Pančeva, Rulja inc. iz Lazarevca, Kalibar iz Zemuna, Jevadh iz Novog Sada, Izgubizmo iz Bijeljine, Neke face iz Zrenjanina i Majmunsko ostrvo iz Žablja. Neke od ovih grupa su izborile plasman u finale ovog takmičenja preko glasanja na fejsbuku, a druge su došle na takmičenje po izboru organizacije.

    Petočlani žiri, predvođen Vladom Jankovićem DŽetom i Olgom Kepčijom, dao je svoje glasove, te se u spoju sa glasovima publike stiglo do konačnog plasmana.

    Na prvom mestu je Majmunsko ostrvo, kvartet petnaestogodišnjaka koji neguju klasični rok, a zadivljujuće je koliko su uigrani, precizni i čisti. Drugoplasirana je grupa Izgubizmo iz Bijeljine, koja je fascinirala i svojim muzičkim i scenskim nastupom. Treće mesto zauzeo je Rulja inc. čiji je glavni kvalitet kompaktnost nastupa. Atmosfera prve večeri je bila lepa iako poseta nije bila na nivou prošlogodišnje, kažu očevici.

    Skoro najposećenije je bilo drugo veče festivala, kada su svirali Sara DŽesika panker, Ortodox celts, Jorgovani, Električni orgazam i Rajko i živi zid. Naročito je bio zapažen nastup Jorgovana, koji postoji već deset godina, ima dva albuma i dva ep-a. Jorgovani tvrde da je ovo bio njihov najbolji koncert do sada, piše Danas.

     

    Električni orgazam je, u sklopu svoje jubilarne turneje, u skoro dvosatnom nastupu izveo retrospektivno pesme sa skoro svih svojih albuma.
    Kelti su načinili tradicionalno dobru atmosferu u kojoj niko nije ostao hladnokrvan.

    Iako je treće veče festivala, nažalost, otkazano zbog kiše, učesnici i publika su se spontano okupili u klubu Čađava furuna, gde se žurka produžila u noć.

    Četvrto veče festivala pripalo je bendovima Brkovi (odložen nastup za jedan dan zbog nevremena), Kamikaze, Bulijeva škola roka, Sanitarium, Seljačka buna i Iskaz, koji su zatvorili festival.

    Po svim aspektima ovaj festival raste i već opravdano nosi atribut regionalne atrakcije. Vreme i mesto dešavanja su u potpunom skladu sa euforijom koja svih ovih kasnojulskih dana prati ovu manifestaciju.

     

     

    Vršac je poznat po Vršačkom bregu, vinogradima, Steriji, Vasku Popi i Grožđenbalu. Međutim, kako je krenulo, biće sve poznatiji i po festivalu „Wind Rock“, koji se ove godine održao četvrti put na improvizovanom prostoru kraj Vršačkog jezera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]