KUD Paunović u Bačkoj Topoli Foto: privatna arhiva
Kultura

Zlatne plakete za pančevački KUD „Stanko Paunović" na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

Pančevo, Sre, 05/06/2019 - 08:43
Aleksandar Stojković


Na 58. Muzičkom festivalu dece Vojvodine održanom 2. juna u Bačkoj Topoli dečiji ansambli KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo, ostvarili su zapažene nastupe i visoke plasmane.
 
Dečiji ansambl nižih razreda izveo je igre iz Temnića, u muzičkom aranžmanu Gracijana Petrovića i koreografiji Dejana Trifunovića. Osamnaest igračkih parova, uzrasta od 7 do 11 godina, u pratnji četrnaestočlanog narodnog orkestra ostavili su izuzetno dobar utisak, kako na publiku, tako i na petočlani žiri, koji su činili tri koreografa i po jedan etnomuzikolog i etnolog.
 
Za izvedenu koreografiju najmlađi igrači Paunovića ocenjeni su sa 96,67 bodova, što je bilo dovoljno za plasman na prvo mesto i osvajanje zlatnog odličja - plakete.
 
U starijoj kategoriji, viših razreda, predstavilo se šesnaest igračkih parova u koreografiji igre iz Vranjskog polja, u kojoj su prikazane narodne igre i pesme seoskog stanovništva iz okoline Vranja. Izuzetno nadahnuto i uspešno izvođenje visoko je ocenjeno sa 97,50 bodova, što je bilo dovoljno za osvajanje zlatne plakete i plasman na 14. Smotru dečijih folklornih ansambala Srbije, koja će biti održana 08. juna u Valjevu. Dečijem ansamblu viših razreda dodeljena je i specijalna nagrada za originalnost kostima.
 
Nagrađene koreografije i ansamble pančevačka publika moći će da vidi u programu celovečernjeg koncerta, koji će biti održan 7. juna od 19 časova u dvorištu Doma omladine u Pančevu.MarketingNajnovije vesti