Mađarski

HERTELENDYFALVIAK VILÁGTALÁLKOZÓJA

Izvor: 
Ilona Löcsei Ned, 24/09/2017 - 18:05

A már régebben meghírdetett program szerint vasárnap, szeptember 17-én a református templomban megtartott délelőtti istentisztelettel megkezdődött a Hertelendyfalviak 3. Világtalálkozója.

Az elsőt 2007. szeptemberében, Kirváj ünnepén rendezték meg közösen a hertelendyfalvi Református Keresztyén Egyház és a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület , a helyi lelkész, Halász Béla és a prezsbitérium javaslatára.

Az akkori többnapos találkozó alkalmára visszatért szülőfalujába több mint 30 család egy-két tagja, néhol teljes létszámú családok is, a világ minden tájáról. A sikeresen megvalósított ünnepség befejeztével döntés született, hogy minden 5 évben szerveznek hasonló világtalálkozót.

Az idei első vendégek már megérkeztek Kanadából meg Németországból és remélhetően még sokan érkeznek az elkövetkező hét folyamán.

Istentisztelet után a gyülekezeti tagok Halász Béla püspökkel és Szilágyi Zoltán segédlelkésszel közösen a helyi temetőben megkoszorúzták a telepítő lelkész, Thomka Károly és a hertelendyfalvi közösségben több mint 50 évet szolgáló Kocsis Antal lelkész és felesége, Márta tiszteletes asszony sírját. A hívők a 90. zsoltárt, illetve a 421. dícséretet énekelve rótták le kegyeletüket lelkészeik előtt, a koszorúkat pedig Halász Béla püspök és Györfi Sándor gyülekezeti gondnok helyezték el a sírokra.

madj2.jpg
A kirváji ünnepkör keretében megtervezett Hertelendyfalviak 3. Világtalálkozója és a reformáció 500 éves jubileumi ünnepsége kedden folytatódik úrvacsora osztásra előkészítő, hálaadó istentisztelettel.

Prošitajte tekst na srpskom jeziku.

projekat_manjine_baner_2017.jpgMarketingNajnovije vesti