Makedonski

ТРЕСКА НА НОВОГОДИШНАТА ВЕЧЕР

Izvor: 
Liljana Lazareska Čet, 29/12/2016 - 19:52

Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

Гудачкото трио „Алегра“ од Панчево, составено од Ели Крстева, Милана Влаовиќ и Миона Царан, учествува во новогодишната програма наречена „Треска на новогодишната вечер“ која се емитува на 31 декември на втората програма на ТВ Војводина во 22 часот и 30 минути.

            Програмата е снимена во студиото „Дунав“  на девет јазика на националните заедници кои живеат на територијата на Војводина. Во неа учествуваат над дваесет музички групи, а гледачите ќе уживаат во рок, поп, реп, џез, стилизиран фолклор и тамбураши.

 

projekat_manjine.jpgMarketingNajnovije vesti