• Pokrenuta proizvodnja u PENG-u

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    HIP-Petrohemija je nakon uspešne realizacije investicionih i remontnih aktivnosti, u utorak, 17. novembra uspostavila proizvodnju u Fabrici polietilena niske gustine (PENG). Sredinom septembra uspešno su startovane fabrika Etilen i Fabrika polietilena visoke gustine (PEVG).

    „Upravo je završena realizacija najvažnijeg projekta investicionog održavanja – generalnog remonta hiper-kompresora u PENG-u, što je prvi put urađeno od početka rada HIP-Petrohemije. Zbog obima poslova koji su urađeni, u fabrici PENG proizvodnja je pokrenuta nešto kasnije nego što je planirano, odnosno po završetku svih predviđenih testova i podešavanja. U oktobru su zabeleženi i rekordni mesečni rezultati u dve sekcije Fabrike polietilena visoke gustine (PEVG) od početka rada ove fabrike, 1977. godine. U PEVG-u je postignuta rekordna dorada – 8.350 tona i rekord u pakovanju – 8.200 tona“, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP- Petrohemije.

    Ukupna vrednost investicionih i remontnih radova izvršenih tokom planskog zastoja u HIP- Petrohemiji iznosi oko 4,5 miliona evra, a očekivane uštede u proizvodnji su oko 3 miliona evra godišnje. Realizovane investicije su usmerene na poboljšanje energetske i operativne  efikasnosti i u narednom periodu očekuje se nastavak implementacije sličnih projekata. 

    Osim generalnog remonta hiper-kompresora u PENG-u najznačajnije aktivnosti koje su obavljene tokom planskog zastoja su rekonstrukcija delova postrojenja u Energetici, Etilenu, PENG-u i PEVG-u, kao i zamena pilot gorionika na baklji u Etilenu, PEVG-u I Fabrici sintetičkog kaučuka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija