• APV: Zbog čega još nisu poznati rezultati izbora?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Akcija progresivne Vojvodine uputila je danas pitanje Republičkoj izbornoj komisiji kako je moguće da posle više od mesec dana nisu objavljeni svi rezultati glasanja na izborima koji su održani 3. aprila ove godine.

    “Kako je moguće da i dalje postoje opštinske izborne komisije koje nisu saopštile rezultate sa svih biračkih mesta? Kako je moguće da se dosad nisu obratile javnosti da kažu u čemu je problem i kako ga prevazići?”, pita Akcija progresivne Vojvodine.

    Oni u saopštenju navode da članovi Republičke izborne komisije treba da shvate kako je na njima velika odgovornost sprovođenja izbornih procesa, s obzirom na njihova ovlašćenja i njihov položaj.

    “Ovakvim ponašanjem oni ne samo što ugrožavaju osnove demokratskog uređenja države nego ga i unazađuju. To može dovesti državu u stanje u kojem više neće ni tehnički biti moguće održavanje slobodnih izbora”, objašnjavaju.

    Dodaju das u mnoge zemlje u našem okruženju u proteklom periodu takođe održale izbore i da se već nalaze u procesu formiranja vlada.

    “Događa li se to zbog toga što su određeni članovi Republičke izborne komisije pod pritiskom vladajućih stranaka koje su ih na to mesto postavile i zbog toga ne rade svoj posao profesionalno i nepristrasno? U tom slučaju oni moraju shvatiti da snose veliku odgovornost i da će proizvesti istorijsku štetu institucijama ove države i njenim građanima. Koristi li se odlaganje rezultata kao politička taktika nameštanja novih izbora kojima bi se udovoljilo sujeti glavnog problema ove države, Aleksandra Vučića? Je li ovo priprema za naknadno „ubacivanje“ još jednog poslanika s juga Srbije iz jedne manjinske liste ili nešto drugo?”, pitaju iz APV.

    Ako su navedene pretpostavke tačne, zaključuje se u saopštenju, onda se potpuno gubi smisao izbora i dovodimo se u poziciju zemlje s konsolidovanim autoritarnim režimom, poput Belorusije, Azerbejdžana, Turkmenistana itd.

    Akcija progresivne Vojvodine uputila je danas pitanje Republičkoj izbornoj komisiji kako je moguće da posle više od mesec dana nisu objavljeni svi rezultati glasanja na izborima koji su održani 3. aprila ove godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]