Bajatović u Kupeu Foto: SPS
Politika

Bajatović posetio Pančevo, Kačarevo i Kovačicu

Izvor: 
013info Pet, 04/03/2022 - 20:17Dušan Bajatović posetio je danas grad Pančevo, naseljeno mesto Kačarevo i opštinu Kovačicu
Položio je venac i odao počast palim pančevačkim borcima u ratovima devedesetih u gradskom parku.

Od 15 sati Bajatović je održao tribinu za javnost u kafe klubu "Kupe" gde su teme bile ekonomska i politička stabilnost Srbije u uslovima sadašnjeg rusko-ukrajinskog konflikta.

Razgovaralo se i o razvoju Pančeva u oblasti energetskog sektora i gasifikacije, kao i idejama socijalizma u budućnosti.

Bajatović je naglasio da narod u Srbiji čvrsto stoji na strani Rusije, jer je ta strana kroz vekove uvek bila uz naš narod.

"Rusija možda nije naš najjači ekonomski partner, ali je naš najjači politički saveznik, a to je ono što nam garantuje državni suverenitet u ovim burnim vremenima", poručio je on.

Na pitanje zašto mu zameraju jer je organizovao pomoć za decu Dombasa, odgovorio je: "Mi pomažemo svakome ko je ugrožen, a naše kompanije sarađuju sa ruskim firmama tako da šaljemo pomoć primarno onima koji su i nama pomagali tokom rata, a posle ćemo i drugima".

Tokom posete Kačarevu prvo je položio venac na grob nekadašnjeg predsednika SPS-a mesnog odbora Kačarevo Dušana Stanojkovića Lisice.

Tradicionalno je posetio i 35. kačarevačku Slaninijadu, gde je obišao  štandove malih proizvođača i domaćina.

Bajatović na Slaninijadi
Foto: SPS
bajatovic_u_kacarevu.jpg

Posle Pančeva, Bajatović je otišao u Kovačicu, gde je u susret Međunarodnom danu žena razgovarao sa članicama SPS iz Južnog Banata.

 

 
MarketingNajnovije vesti