• Batez optužuje bivšu sekretarku za nenamensko trošenje, Marinika Tepić tvrdi da Batez laže

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon promene vlasti u Vojvodini, u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu tvrde da su pronađene na stotine predmeta gde nema valjanog pravdanja o namenskom trošenju novca poreskih obveznika.

     

    Novi pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, kaže da su, stoga, poslali svim sportskim organizacijama, koje nisu dostavile pravdanja o trošenju budžetskih sredstava, poslednje upozorenje pred utuženje.

     

    On tvrdi da su pronašli na stotine predmeta za koje se ne zna ni ko ih duži ni ko ih kontroliše, niti imaju valjano pravdanje o namenskom trošenju novca.
     

    – Prethodno rukovodstvo nam je ostavilo praznu kasu, a da nije isplatilo ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivalo novac klubovima koji igraju u „beton ligama„. Uz podršku novog premijera isplatili smo prvi kvartal svim mladim talentima koji su dobili nagradu, a nisu bili isplaćeni. Za njih 50 najuspešnijih, kao i svim ostalim zaslužnim sportistima, biće obezbeđena sredstva, kako bi se celokupna dugovanja u budućnosti uredno isplatila, a ova godina završila bez ikakvih „repova“ – kazao je Batez za Dnevnik.
     

     

    Prethodna pokrajinska sekretarka, a sada narodna poslanica, Marinika Tepić, tvrdi da je Batezova izjava „ništa drugo do poligon laži, manipulacija i insinuacija“.
     

    – Notorna je laž da su mladi sportisti „zapostavljeni“. Kojim li je onda čudom značajan deo olimpijske ekipe sportista Srbije upravo iz Vojvodine? Laž su i Batezove izjave da se stipendije ne isplaćuju, potpuno „zaboravivši“ da napomene da sam ga i sama prilikom primopredaje obavestila da smo, u prvom redu, jedini državni organ koji uopšte stipendira juniore i kadete – navodi Tepić.
     

    Između ostalog, ona podseća da su pred utuženjem svi predmeti gde nema valjanog pravdanja.
     

    – I ja sam zatekla isto toliko predmeta u istom stanju. To je naprosto redovno stanje koje poznaje svako ko je ikada radio u državnoj upravi. Ne možete vi uticati na to da li će neko valjano opravdati sredstva ili ne. Predstavljanje na taj način da je sada došao purifikator koji će utužiti sve koji nisu opravdali sredstva je toliko smešno s jedne strane, a toliko zlonamerno s druge, kao da to niko pre njega nije radio, kao da nam to nije redovan posao, kao da ništa nije postojalo pre njega, ma rodili se svi juče – kaže Marinika Tepić.
     

    Takođe dodaje da je tačno da su, pored drugih, sredstva odobravana i organizacijama iz „beton lige“.
     

    – Pokrajinski sekretarijat nije ni Ministarstvo omladine i sporta, ni Olimpijski komitet, ni Sportski savez Srbije, već srednji nivo vlasti, teritorijalna autonomija, koji se stara u prvom redu o sportu za sve, kao i o sportu za decu, žene i invalide, i o pokrajinskim granskim savezima. Batez bi valjda ukinuo sve male klubove, sve one koje sva sreća da postoje i u „beton ligi“ da nam čuvaju decu na terenima i u halama, a ne prepuštaju ih ulici – zaključuje ex sekretarka na svom fejsbuk nalogu.
     

    Podsetimo, nakon pokrajinskih izbora bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez (SNS), preuzeo je Sekretarijat za sport i omladinu koji je prethodne četiri godine vodila Marinika Tepić (LSV). Stranke kojima pripadaju nisu u koaliciji na pokrajinskom nivou, ali jesu na gradskom (u Novom Sadu).

     

    Autor: 021.rs

    Bivša pokrajinska sekretarka za sport i omladinu odgovara novom sekretaru Vladimiru Batezu na optužbe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]