• BOŠKO OBRADOVIČ U PANČEVU: Svako ko učestvuje na ovim izborima daje veštačko disanje ovom režimu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović danas je posetio Pančevo i na kraju svoje kampanje za bojkot izbora obratio se Pančevcima, ali i celoj srpskoj javnosti.

    Obradović je istakao da je bojkot napravio ozbiljan problem aktuelnoj vlasti.

    – Poslednjih dana imate toliko spotova kojima vlast poziva građane da obavezno izađu na izbore, jer su shvatili da je bojkot urodio plodom i da svakoga dana sve veći broj građana odustaje od ovih lažnih, nedemokratskih i protivustavnih izbora.

    Lider Dveri je skrenuo pažnju i na zdravstveni rizik koji nose izbori.

    – Ovih dana je jedan od ozbiljnih problema, pa i ovde u Pančevu, zdravstveni rizik koji nosi izlazak, jer je svakog dana sve veći broj novozaraženih. Vlast to pokušava da sakrije, kako bi ljudi na silu izašli na ove izbore, ali verujte da je to veliki rizik za zdravlje građana i potencijalno leglo širenja zaraze.

    Obradović je komentarisao i stranke koje izlaze na izbore.

    – Ono što je posebno karakteristično je da vlast napada sve nas iz opozicije koji ne izlazimo na izbore, a uopšte se ne bavi kolegama iz opozicije koji izlaze na izbore. Očito je da je bojkot mnogo veći problem za ovu vlast nego opozicija koja je rešila  da učestvuje na ovim lažnim izborima. Čak je opozicija koja učestvuje na izborima mnogo važna za vlast je na svaki način podržava. Mnogima je čak i skupljala potpise da bi uopšte predali svoje izborne liste, zato što time prave privid da su ovo normalni izbori i davaće legitimitet toj budućoj lažnoj skupštini.

    Osvrnuo se i na ustavnost izbornog procesa.

    – Mi imamo posla sa jednim lažnim i nedemokratskim izbornim procesom koji je posle ukidanja vanrednog stanja postao i protivustavan. Naime, izmenom izbornih zakona četrdeset dana pred izbore u sred izbornog procesa, došli smo u situaciju  da se diskriminišu učesnici izbora, da su izborna pravila jedna na početku izbornog procesa, a druga u drugom delu izbornog procesa, što je dovoljan razlog da Ustavni sud Srbije poništi tekući izborni proces, ali kao što vidimo i znamo, mi više nemamo ni jednu državnu instituciju koja je nezavisna, pa čak ni Ustavni sud.

    Obradović je građane pozvao na bojkot izbora na svim nivoima.

    – Bojkot izbora je najbolja prečica da dođemo do novih demokratskih izbora. Pozivamo vas da zaštitite svoje zdravlje u nedelju, a potpom i svoj glas i da neučestvovanjem na izborima zapravo date priliku da zajednički dođemo do onih pravih izbora, Svako ko učestvuje na ovim izborima daje veštačko disanje ovom režimu.

    Nakon obraćanja medijima, Obradović je u društvo svojih stranačkih kolega prošetao ulicama Pančeva i delio propagandni materijal.

    Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović danas je posetio Pančevo i na kraju svoje kampanje za bojkot izbora obratio se Pančevcima, ali i celoj srpskoj javnosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]