• Briga za useve i mentalno zdravlje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO 13. jul – Na danas održanoj sednici Gradsko veće Pančeva saglasilo se da u okviru saradnje sa udruženjem grada BIRN i budžetske aktivnosti tokom ove godine budu Pančevcima vidljivije i dostupnije kroz participativno budžetiranje. Data je i saglasnost da se rok, u kome zakupci poslovnog, magacinskog prostora i garaža u Pančevu usklađuju svoje ugovore o zakupu sa novom gradskom odlukom, produži sa tri na pet godina. Ovo će se odnositi na zakupce koji nemaju dugova po osnovu zakupnine, troškova komunalne potrošnje I javnih prihoda uz dodatni uslov da se prema zakupljenom poslovnom prostoru odnose sa pažnjom dobrog domaćina.

    Po nalogu Ministarstva finansija Gradsko veće prihvatilo je i izmenu Odluke o građevinskom zemljištu. Tržišnu vrednost zemljišta, po novom modelu, umesto gradskih utvrđivaće republički poreski organi. Kada izmena odluke bude usvojena gradska preduzeća linijsku infrastrukturu gradiće bez prethodnog uspostavljanja službenosti na zemljištu u vlasništvu grada Pančeva.

    Kako je vreme žetvi počelo Gradsko veće saglasilo se da se hitno objave pozivi zainteresovanima koji imaju registrovane kombajne i skladišne prostore za žitarice da se uključe u skidanje i skladištenje useva koji se bez zakonskog osnova nalaze na državnim njivama na teritoriji Grada Pančeva.

    Na inicijativu Specijalne bolnice za pshijatrijske bolesti „Kovin” Gradsko veće prihvatilo je da Pančevo bude partner i sufinansijer međuopštinskog projekta „Centar za mentalno zdravlje u zajednici”. Plan je da dodatnu brigu  o mentalnom zdravlju stavnovnika Pančeva, Kovina, Opova I Kovačice, sa gotovo 180.000 evra pomogne Evropska unija preko IPA fondova dok bi ućešće pančevačkog budžeta bilo nešto manje od 20.000 evra. Naravno ako projekat dobije podršku evropskih fondova.

    V. Đoković

    Na danas održanoj sednici Gradsko veće Pančeva saglasilo se da u okviru saradnje sa udruženjem grada BIRN i budžetske aktivnosti tokom ove godine budu Pančevcima vidljivije i dostupnije kroz participativno budžetiranje. Data je i saglasnost da se rok,  u kome zakupci poslovnog, magacinskog prostora i garaža u Pančevu usklađuju svoje ugovore o zakupu sa novom gradskom odlukom, produži sa tri na pet godina. Ovo će se odnositi na zakupce koji nemaju dugova po osnovu zakupnine, troškova komunalne potrošnje I javnih prihoda uz dodatni uslov da se prema zakupljenom poslovnom prostoru odnose sa pažnjom dobrog domaćina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]