KRAJ KOALICIJE

DS nastavlja kao konstruktivna opozicija

Pančevo, Sub, 05/09/2015 - 13:40
Ukoliko SNS ili njihovi novi koalicioni partneri predlože nešto što je dobro i u interesu građana, DS će to podržati.

Gradski odbor Demokratske stranke sinoć je na sednici koja je trajala oko četiri sata prihvatio je odluku Glavnog odbora stranke da DS izađe iz koalicije sa SNS-om u opštinama i gradovima gde su na vlasti.

Predsednik GO DS-a Predrga Bogtičević obajsnio je da će u narednom periodu pančevačke demokrate nastupati kao konstruktivna opozicija, kao i da će podržavti odluke koje su ranije dogovorene sa Srpskom naprednom strankom.

– Ukoliko SNS ili njihovi novi koalicioni partneri predlože nešto što je dobro i u interesu građana, DS će to podržati – rekao je on.

Pančevačke demokrate su pozvale svoje kolege koje su trentno funkcioneri da podnesu ostavke, jer je ne moguće biti opozicija, a imati članove na pozicijama u vlasti, naveo je Bogatinčević.

Ipak, još uvek nije poznato da li su većnici iz redova DS-a Nikola Damjanović, dr Milan Trifunović i Jasmina Večanski podneli ostavke, kao i da li će to uopšte i uraditi.

Pored lokalnih demokrata sednici Gradskog odbora prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora stranke Goran Ćirić, predsednik Pokrajinskog odbora Miroslav Vasin i predsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Nebojša Novaković.

Osim o odluci Glavnog odbora, pančevačke demokrate su razgovarale i o političkoj situaciji u gradu, a formiran je i Izborni štab za predstojeće lokalne i pokrajinske izbore.

N. Kranjc


MarketingNajnovije vesti