prvi maj
Politika

DS PANČEVO: Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj

Izvor: 
013info Pet, 01/05/2020 - 14:10

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo pozivao je sve obespravljene radnike i građane da  putem elektronske pošte na [email protected] ili putem telefona na 0644097757 (Viber, WhatsApp) dostave informacije o otpuštanju, smanjivanju plata radnicama i radnicima, ucenama ili drugih vidova nezakonitog postupanja poslodavaca.

U nastavku objavljujemo saopštenje Demokratske stranke u celosti:

„Uoči 1. maja, Međunarodnog praznika rada, Demokratska stranka osuđuje način na koji država Srbija postupa sa radnicima i radnicama i poziva sve građane da se organizovano suprotstavimo režimu koji ih nemilosrdno obespravljuje.

Skoro osam godina svedočimo kako režim Aleksandra Vučića privileguje krupni kapital i interes stranih investitora na štetu radničkih prava i dostojanstva radnika i radnica. Vidimo kako se subvencije daju firmama koje svoje zaposlene plaćaju ispod realne vrednosti uloženog rada, u apsolutno nehumanim uslovima, a neretko i vrlo brzo zatvatarajući pogone. Radnici ostaju na ulici i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovakva diskriminacija posebno je uočljiva sada tokom epidemije koronavirusa, kada je u potpunosti ogoljeno da sistem ne štiti građane Srbije, već intres stranih investitora.

Demokratska stranka poziva sve obespravljene da nam na mejl adresu [email protected] dostave informacije o otpuštanju, smanjivanju plata radnicima i radnicama, ucenama ili drugih vidova nezakonitog ponašanja poslodavaca.

Demokratska stranka staje u zaštitu prava radnika i radnica. Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj.“

 
MarketingNajnovije vesti