DS
Politika

DS Pančevo podržao protest poljoprivrednika

Izvor: 
013info Ned, 14/08/2022 - 23:23Demokratska stranka Pančevo podržava protest poljoprivrednika iz Južnog Banata koji su se pridružili protestu poljoprivrednika iz ostalih delova Vojvodine i Srbije, a koji traže ispunjenje svih svojih zahteva.

 

- Vlast, oličena u Srpskoj naprednoj stranci, godinama iskorišćava poljoprivrednike koji plaćaju porez, naknadu za odvodnjavanje i sve druge namete, a od toga jako male koristi imaju, subvencije minimalne, skoro pa nikakve. Umesto da se poljoprivrednim proizvođačima koji su primorani na ovakve poteze kako bi rešili svoje probleme i nama kao građanima obezbedili nesmetano snabdevanje hranom, predsednik kaže da je zadovoljan što vidi skupe mašine na putevima, kažu iz DS-a-

 

DS dodaje da je politika koju vodi Srpska napredna stranka dovela do kraha cena žitarica, što je direktno uticalo na prihode poljoprivrednika i cene krajnjeg proizvoda. Kada se na to doda visoka cena zakupa zemljišta, uticaj suše na useve, kašnjenje i drastično smanjenje subvencija u proizvodnji u odnosu na raniji period i divljanje cene energenata, možemo sasvim slobodno reći da je nemar i nebriga vlasti, doveo poljoprivrednike u položaj koji može rezultirati samo otvorenom pobunom i vapajem za pomoći.

 

- Demokratska stranka Pančevo pozdravlja odliku poljoprivrednika da povremeno uklanjaju blokadu i propuštaju vozila, kao i što propuštaju vozila hitne pomoći, vatrogasne službe i policije da nesmetano prolaze. Apelujemo da se propuštaju vozila sa starima i bolesnima, trudnicama i roditeljima sa malom decom, kaže se u saopštenju.

 

Pančevačke demokrate su uvek uz građane i pozivaju sve Pančevke i Pančevce da podrže poljoprivredne proizvođače u protestu, da imaju razumevanje i strpljenje.

 

 
MarketingNajnovije vesti