Politika

DS Pančevo pozvala gradonačelnika da što hitnije reši problem prevoza

Izvor: 
013info Pet, 06/12/2019 - 20:01

Demokratska stranka Pančevo pozvala je danas gradonačenika Pančeva Sašu Pavlova da u što hitnijem roku reši problem javnog prevoza na teritoriji grada Pančeva.

- Prema našim saznanjima radnici koji su u „belom“ štrajku su danas pokušali da stupe u kontakt sa gradonačelnikom, ali bez uspeha. Umesto gradonačelnika radnicima se obratio direktor Bojan Bojanić. Direktor je obavestio radnike da preduzeće nema sredstava da isplati prethodno obećanu solidarnu pomoć svim zaposlenima, a ne samo jednoj grupi, kaže se u saopštenju DS-a koje je stiglo našoj redakciji.

Demokratska stranka upućuje i pitanja gradonačelniku iz kog razloga je radnicima ATP-a obećana solidarna pomoć koja nije isplaćena? Da li je obećanjem solidarne pomoći pokušao da umiri radnike kako ne bi izašli na ulice grada Pančeva štiteći svoja radnička prava?

- Pitamo gospodina Pavlova, ako sada nije u mogućnosti da obezbedi redovan javni prevoz na koji način će primorati konzorcijum kojem je poverio javni prevoz da to učini? Da li će ugovorenim kaznama za neodržavanje polazaka od 500 i 1000 dinara konzorcijum imati motiva da redovno prevozi građanke i građana Pančeva?

Demokratska stranka je izrazila sumnju da će građanima i građankama Pančeva biti obezbeđen prevoz takav kao što je danas rukovodstvo obezbedilo prevoz zaposlenima u garaži ATP-a, jer kako iz DS-a tvrde - nije ga ni bilo. 

 
MarketingNajnovije vesti