Politika

Dveri: Brinu o LGBT manjini a ugrožene Pančevce zaboravili

Pančevo, Sre, 14/12/2016 - 08:51
Vladimir Đoković


Na nedavno potpisivanje memoranduma o prevenciji diskriminacije LGBT osoba u Pančevu na konferenciji za novinare reagovao je gradski odbor Srpskog pokreta Dveri. Kako je istakla predsednica Violeta Blaga brzo i efikasno potpisivanje ovakvog dokumenta kojim se štiti malobrojna populacija što je u Pančevu učinjeno prvo u Srbiji stiče se utisak da su Pančevci netolerantni, neprijatni i nepristojni ljudi mada ne postoji ni jedan slučaj uznemiravanja ili otpuštanja iz službe bilo koga iz ove kategorije osoba. Dveri podsećaju porodična deklaracija koju su oni predlagali nikada nije naišla na interesovanje lokalnih vlasti niti je pročitana na zasedanju skupštine grada.

Umesto potpisivanja gej frendli memorandum Violeta Blaga podseća da bi gradska vlast trebalo da formira mrežu za prevenciju siromaštva, protiv bele kuge, diskriminacije porodica sa više dece, nezaposlenih, penzionera, prosvetnih i zdravstvenih radnika, romske dece, prevarenih kreditima jer se protiv ovih kategorija sprovodi stalna i neumoljiva diskriminacija.

Takođe, ističu Dveri, izostaje podrška zaposlenima u nehumanim uslovima kao i malim privrednicima i zanatlijama. Dveri se pitaju hoće li gradska vlast činiti išta za građane ili će se večito “slati pozitivna poruka” takozvanom razvijenom svetu?
MarketingNajnovije vesti