Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Vlada predložila raspuštanje Skupštine

Izbori najverovatnije 24. aprila

Izvor: 
Beta Čet, 03/03/2016 - 17:48

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas predlog predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da raspusti skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike, saopšteno je iz Vlade.  

U obrazloženju predloga navedeno je da je Vlada u nepune dve godine uspela da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji.  

"Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta. Sve te rezultate Vlada Srbije uspela je da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ostvarenju proklamovanih ciljeva Vlade", piše u obrazloženju.  

Vlada je navela da smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike.  

"Za obezbedjivanje evropskog životnog standarda i utvrdjivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna je nova snaga ujedinjene Srbije sa jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda", navodi se u obrazloženju.  

Vučić je ranije rekao da će izbori verovatno biti održani 24. aprila.


MarketingNajnovije vesti