PANČEVO/IZBORI/ KOTEŽ

Komisija nije prihvatila nijedan prigovor – nije dopušten ni uvid u izborni materijal

Pančevo, Sre, 07/06/2017 - 16:57
Vladimir Đoković


 

Pančevačka gradska komisija za izbor skupština mesnih zajednica nije prihvatila nijedan od trideset jednog prigovora na izbore održane na Kotežu niti ijedan od 7 zahteva za uvid u izborni materijal.

- Komisija je deo prigovora odbacila jer su ih predala neovlašćena lica. A deo prigovora, oko sprejeva i UV lampi, je odbačen kao neosnovan jer komisija nema mogućnosti da sama za potrebu izbora poručuje ni lampe ni sprejeve. To se nabavlja iz inostranstva a lampe i sprejevi ni do sada nisu korišćeni kada se izbori za mesne zajednice održavaju samostalno, izjavila je Brankica Jakovljević, predsednica komisije.

Komisija za izbore na Kotežu nije dozvolila ni uvide u izborne materijale.

- Zahtevi za uvid odbačeni jer su ih predala neovlašćena lica. Ovlašćena lica su bila kandidati a nijedan kandidat nije podneo zahtev.  Nemanja Popšogorović je bio ovlašćen da preda kandidature a nije imao ovlašćenja da preda i prigovor i zahteve. Mi praktično i ne znamo ko su kandidati. Ovlašćenja koje je Popšogorović doneo pri predaji zahteva nisu bila overena. Samo poštujemo slovo zakona, objasnila je Brankica Jakovljević.

Predsednica komisije kaže da su uvid u materijal mogli da ostvare kandidati “da su došli” i naglašava da je izborni materijal “zapečaćen u kasi”

- Deo rešenja smo im sinoć uručili, a deo bi tek trebalo da uručimo ali ne možemo da ih dobijemo. Sada im ističe rok za žalbu Upravnom sudu. Videćemo hoće li se žaliti. Zvanične izborne rezultate proglasićemo tek kada prema proceduri isteknu rokovi za žalbe. Komisija do sada od Upravnog suda ništa nije dobila, zaključuje predsednica komisije Brankica Jakovljević.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti