Kovin mapa Foto: wikipedia
Politika

Kovin: Predsednica Opštine dva puta u dva meseca podnosila ostavku

Izvor: 
Kovinac/Novosti Sre, 19/02/2020 - 17:04

Skupština Opštine Kovin konstatovala je ostavku predsednice opštine Sanje Petrović (SNS) i raspustila Opštinsko veće izabrano na njen predlog.

Predsednica kovinske opštine u poslednja dva meseca podnosila je ostavku dva puta. Prvu je povukla da bi 16. januara podnela novu, bez obrazloženja, osim da je reč o "ličnim razlozima".
 
Prestala je funkcija i zameniku predsednika Opštine Zoranu Nikoliću, kao i članovima aktuelnog saziva Opštinskog veća. Svi bivši funkcioneri obavljaće dužnost do izbora novog rukovodstva.
 
Sledeći korak, po zakonu, trebalo bi da bude uvođenje privremenih mera i odluka Vlade Srbije o formiranju petočlanog privremenog organa koji će imat zadatak da raspiše vanredne lokalne izbore.
 
Vladajuću većinu u Skupštini čine 24 odbornika SNS, po šest odbornika SPS i Jedinstvene Srbije i dva odbornika SVM. Opština Kovin je, inače, uz još desetak u Srbiji, van redovnog izbornog ciklusa, pa ova ostavka omogućava kovinskoj opštini da se "sinhronizuje" sa ostalim opštinama u kojima će na proleće biti raspisani izbori, piše Kovinac.rs.
 MarketingNajnovije vesti