• Kovin: Predsednica Opštine dva puta u dva meseca podnosila ostavku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština Opštine Kovin konstatovala je ostavku predsednice opštine Sanje Petrović (SNS) i raspustila Opštinsko veće izabrano na njen predlog.

    Predsednica kovinske opštine u poslednja dva meseca podnosila je ostavku dva puta. Prvu je povukla da bi 16. januara podnela novu, bez obrazloženja, osim da je reč o „ličnim razlozima“.
     
    Prestala je funkcija i zameniku predsednika Opštine Zoranu Nikoliću, kao i članovima aktuelnog saziva Opštinskog veća. Svi bivši funkcioneri obavljaće dužnost do izbora novog rukovodstva.
     
    Sledeći korak, po zakonu, trebalo bi da bude uvođenje privremenih mera i odluka Vlade Srbije o formiranju petočlanog privremenog organa koji će imat zadatak da raspiše vanredne lokalne izbore.
     
    Vladajuću većinu u Skupštini čine 24 odbornika SNS, po šest odbornika SPS i Jedinstvene Srbije i dva odbornika SVM. Opština Kovin je, inače, uz još desetak u Srbiji, van redovnog izbornog ciklusa, pa ova ostavka omogućava kovinskoj opštini da se „sinhronizuje“ sa ostalim opštinama u kojima će na proleće biti raspisani izbori, piše Kovinac.rs.
     

    Skupština Opštine Kovin konstatovala je ostavku predsednice opštine Sanje Petrović (SNS) i raspustila Opštinsko veće izabrano na njen predlog.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]