• LJILJANA SPASIĆ ZA N1: Odluka o bojkotu časnija od onoga što biste mogli da izgubite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izvršna direktorka Građanskog društva Građanske akcije Pančevo Ljiljana Spasić ocenila je u Novom danu da bi „bojkot republičkih, a poziv na lokalne izbore kod birača stvorio vrstu konfuzije“. „Sudbina Šapca i Paraćina je u jednom trenutku na lokalnom nivou bila zadovoljavajuća i sigurno dobra za građane, ali ako odlučite da se borite za fer izbore, slobodne medije, onda to treba da bude zajednička odluka, na nivou cele Srbije. Čini mi se da je ta odluka o bojkotu koju biste doneli časnija od onoga što biste eventualno mogli da izgubite“, kaže.

    Zamenik predsednika Demokratske stranke i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović izjavio je da odluka o izlasku na lokalne izbore u tom gradu nije doneta, ali da je jasno da postoje različita mišljenja u javnosti o toj temi. 

    Govoreći o bojkotu izbora, Spasić kaže da joj se čini da je u jednom trenutku stvar bila vrlo jasna.

    „Jedna grupacija koja je odlučila da bojkotuje izbore, čini mi se da je javnosti dana do znanja da se bojkotuju izbori na svim nivoima. Ono što Paunoviću smeta jeste ta kritika sa strane, koja dolazi iz onog dela gde vi imate utisak da se stvarima ne prilazi sistematično. Ako odlučujete da na lokalne izbore izađete, a do juče ste govorili o bojkotu, to mi se ne čini potpuno smislenim“, kaže ona.

    Prema njenom mišljenju, morala je da postoji jasna slika da li će izbori biti bojkotovani.

    „Sudbina Šapca i Paraćina je u jednom trenutku na lokalnom nivou bila zadovoljavajuća i sigurno dobra za građane, bilo bi dobro da je u svim lokalnim zajednicama to u redu, ali ako odlučite da se borite za fer izbore, slobodne medije, onda to treba da bude zajednička odluka, na nivou cele Srbije. Čini mi se da je ta odluka o bojkotu koju biste doneli časnija od onoga što biste eventualno mogli da izgubite“, kaže ona.

    Dodaje da bi bojkot republičkih, a poziv na lokalne izbore kod birača stvorio vrstu konfuzije.

    „Ako izađete na lokalne izbore, vi ste automatski dali izlaznost i republičkim i pokrajinskim izborima. Jeste nekakav cilj bojkota da se smanji izlaznost birača“, smatra Spasić.

    Predstavnici akademske zajednice zatražili su ostavke kompletnog rukovodstva RTS, budući da javni medijski servis tri nedelje nije odgovorio na njihov zahtev da, kako kažu, poštuju zakon i izveštavaju o svim aferama koje potresaju državu.

    Prema njenom mišljenju, nedovoljno poštovanja imamo prema ljudima iz akademske zajednice.

    „To je činjenica koja je poražavajuća za naše društvo. Taj zahtev koji je upućen RTS je u ime građana Srbije. Akademsku zajednicu ne možete odvajati od one prave i neke druge, to je već u startu vrlo neozbiljno da takvu kvalifikaciju pravite“, ističe ona.

    Osvrćući se na dešavanja u RS, kao i na najave Milorada Dodika o „RS Egzitu“, Spasić kaže da „imamo politiku mira, a u stvari imamo jedan dominantan govor mržnje koji dolazi iz RS kad je Dodik u pitanju“.

    „BiH je jedna vrlo ranjiva država prema kojoj bi zaista moralo s posebnim oprezom da se govori“, rekla je Spasić.

    Izvršna direktorka Građanskog društva Građanske akcije Pančevo Ljiljana Spasić ocenila je u Novom danu da bi „bojkot republičkih, a poziv na lokalne izbore kod birača stvorio vrstu konfuzije“. „Sudbina Šapca i Paraćina je u jednom trenutku na lokalnom nivou bila zadovoljavajuća i sigurno dobra za građane, ali ako odlučite da se borite za fer izbore, slobodne medije, onda to treba da bude zajednička odluka, na nivou cele Srbije. Čini mi se da je ta odluka o bojkotu koju biste doneli časnija od onoga što biste eventualno mogli da izgubite“, kaže.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]