• Novaković u otvorenom pismu Vulinu: U kom svojstvu je Malović prisustvovao zakletvi mladih policijskih službenika u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke uputio je otvoreno pismo ministru policije Aleksandru Vulinu, a povodom toga što je svečanosti potpisivanja zakletve policijskih službenika u Pančevu prisustvovao Branko Malović, potpredsednik izvršnog odbora SNS i koordinator SNS-a za Južnobanatski okrug.

    Pismo prenosimo u celosti.

     

    Poštovani ministre, određen nivo bontona i elementarnog dostojanstva svake manifestacije koju organizuje država se do dolaska SNS-a na vlast podrazumevao. Ono što se juče dogodilo u Pančevu je neukus i nedostatak svake obzirnosti dovelo do belog usijanja

    Naime, jučerašnjem polaganju zakletve mladih policijskih službenika je iz neobjašnjivih razloga prisustvovao i koordinator SNS-a za Južnobanatski okrug Branko Malović.

    Skandalozno pojavljivanje ovog opskurnog stranačkog komesara na svečanosti koja ima svoj institucionalni dignitet otvara četiri pitanja.

    Prvo: Branko Malović je potpredsednik izvršnog odbora SNS i mimo stranačkih funkcija, on druge funkcije nema.

    Zbog toga se postavlja pitanje u kom svojstvu je prisustvovao zakletvi mladih policijskih službenika, kada nema nijednu državnu funkciju koja je u vezi sa javnom bezbednošću?

    Sektor javne i državne bezbednosti bi morao da bude strogo stranački distanciran.

    Ovo je još jedan ružan incident, kojim se demonstrira prevaga stranačkog interesa nad državnim.

    Drugo: Suprotno je etici i pedagoškom taktu da ti mladi policajci polažu zakletvu u prisustvu čoveka koji će već sutradan biti predmet njihovog profesionalnog interesovanja.

    Kao koordinator izvršnog odbora i jedan od najbližih saradnika Andreja Vučića, Malović je protivpravno i mimo svih zakona nadređen predsednicima opština u Južnobanatskom okrugu.

    Stvoren je paralelni sistem odlučivanja koji vršioce vlasti svodi na puke izvršioce stranačke volje.

    Ništa se u južnom Banatu ne može dogoditi ako to prethodno nije odobrio Branko Malović.

    Pogaženi su i zakoni i institucije. Država ne postoji. Postoji samo volja i zlovolja Andreja Vučića i njegovih „koordinatora“.

    Malović je reprezentativni primer tog primitivizma.

    Treće: Verujem, ministre, da vašoj pažnji nije promakla činjenica da je Branko Malović u neposrednoj vezi sa osobama iz kriminalnog miljea.

    Naime, Malović je direktno uticao da posao u javnoj službi grada Pančeva dobiju lokalni kriminalci Vladimir Grek i Filip Ivanovski, najbliži saradnici Veljka Belivuka.

    To zna celo Pančevo.

    Ovim kriminalcima se trenutno sudi, a njihov politički mentor Malović se šepuri na slobodi.

    Četvrto: Tajna moći i osionosti Branka Malovića leži u činjenici da je važan deo nelegalnog nasilnog aparata kojim upravlja Andrej Vučić.

    Nasilje je njihov zaštitni znak. Oslanjajući se na Malovića i ostale „koordinatore“, Andrej Vučić je uspostavio strahovladu i teror u celoj Vojvodini.

    Vama kao ministru unutrašnjih poslova svaka pristrasnost, zataškavanje i prećutkivanje ovih opasnih procesa može doneti samo nelagodnosti i nevolje.

    Ako Andrej Vučić i Branko Malović i dalje budu iznad zakona, sutra ćete vi biti na udaru zakona.

    Borislav Novaković
    predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad

     

    Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke uputio je otvoreno pismo ministru policije Aleksandru Vulinu, a povodom toga što je svečanosti potpisivanja zakletve policijskih službenika u Pančevu prisustvovao Branko Malović, koordinator SNS-a za Južobanatski okrug.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]