Bora Novaković
Politika

Novaković u otvorenom pismu Vulinu: U kom svojstvu je Malović prisustvovao zakletvi mladih policijskih službenika u Pančevu

Izvor: 
013info Uto, 14/06/2022 - 16:17Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke uputio je otvoreno pismo ministru policije Aleksandru Vulinu, a povodom toga što je svečanosti potpisivanja zakletve policijskih službenika u Pančevu prisustvovao Branko Malović, potpredsednik izvršnog odbora SNS i koordinator SNS-a za Južnobanatski okrug.

Pismo prenosimo u celosti.

 

Poštovani ministre, određen nivo bontona i elementarnog dostojanstva svake manifestacije koju organizuje država se do dolaska SNS-a na vlast podrazumevao. Ono što se juče dogodilo u Pančevu je neukus i nedostatak svake obzirnosti dovelo do belog usijanja

Naime, jučerašnjem polaganju zakletve mladih policijskih službenika je iz neobjašnjivih razloga prisustvovao i koordinator SNS-a za Južnobanatski okrug Branko Malović.

Skandalozno pojavljivanje ovog opskurnog stranačkog komesara na svečanosti koja ima svoj institucionalni dignitet otvara četiri pitanja.

Prvo: Branko Malović je potpredsednik izvršnog odbora SNS i mimo stranačkih funkcija, on druge funkcije nema.

Zbog toga se postavlja pitanje u kom svojstvu je prisustvovao zakletvi mladih policijskih službenika, kada nema nijednu državnu funkciju koja je u vezi sa javnom bezbednošću?

Sektor javne i državne bezbednosti bi morao da bude strogo stranački distanciran.

Ovo je još jedan ružan incident, kojim se demonstrira prevaga stranačkog interesa nad državnim.

Drugo: Suprotno je etici i pedagoškom taktu da ti mladi policajci polažu zakletvu u prisustvu čoveka koji će već sutradan biti predmet njihovog profesionalnog interesovanja.

Kao koordinator izvršnog odbora i jedan od najbližih saradnika Andreja Vučića, Malović je protivpravno i mimo svih zakona nadređen predsednicima opština u Južnobanatskom okrugu.

Stvoren je paralelni sistem odlučivanja koji vršioce vlasti svodi na puke izvršioce stranačke volje.

Ništa se u južnom Banatu ne može dogoditi ako to prethodno nije odobrio Branko Malović.

Pogaženi su i zakoni i institucije. Država ne postoji. Postoji samo volja i zlovolja Andreja Vučića i njegovih "koordinatora".

Malović je reprezentativni primer tog primitivizma.

Treće: Verujem, ministre, da vašoj pažnji nije promakla činjenica da je Branko Malović u neposrednoj vezi sa osobama iz kriminalnog miljea.

Naime, Malović je direktno uticao da posao u javnoj službi grada Pančeva dobiju lokalni kriminalci Vladimir Grek i Filip Ivanovski, najbliži saradnici Veljka Belivuka.

To zna celo Pančevo.

Ovim kriminalcima se trenutno sudi, a njihov politički mentor Malović se šepuri na slobodi.

Četvrto: Tajna moći i osionosti Branka Malovića leži u činjenici da je važan deo nelegalnog nasilnog aparata kojim upravlja Andrej Vučić.

Nasilje je njihov zaštitni znak. Oslanjajući se na Malovića i ostale "koordinatore", Andrej Vučić je uspostavio strahovladu i teror u celoj Vojvodini.

Vama kao ministru unutrašnjih poslova svaka pristrasnost, zataškavanje i prećutkivanje ovih opasnih procesa može doneti samo nelagodnosti i nevolje.

Ako Andrej Vučić i Branko Malović i dalje budu iznad zakona, sutra ćete vi biti na udaru zakona.

Borislav Novaković predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad

 
MarketingNajnovije vesti