Skupština Pančeva
Uz redovnih 80 moguće da će biti predložene i dopunske tačke za gradsku skupštinu

Objektivni razlozi pomerali sazivanje Skupštine grada Pančeva

Pančevo, Pet, 07/10/2016 - 09:56
Vladimir Đoković


Odbornici Skupštine grada Pančeva ponovo će 12. oktobra raspravljati i odlučivati o temama iz njihove nadležnosti. Do sednice gradskog parlamenta dolazi više od 2,5 meseca posle prošle održane 20. jula.

Nije to prvi put. Bilo je ovog puta više objektivnih razloga. Od novih zakonskih propisa u vezi sa javnim preduzećima i izmenama njihovih statuta, preko novog Zakona o kulturi sa kojim je trebalo usklađivati statute ustanova kulture, pa do rokova u kojima je svoj posao radila gradska komisija za izbor direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća. Uz rebalans budžeta radilo se i usklađivanje rada gradskih preduzeća sa predloženim promenama u budžetu grada.  – ističe predsednik Skupštine grada, Tigran Kiš.

Sudeći po dnevnom redu u kome je 80 tačaka, i koji je odbornicima poslat sedam dana pre sednice, kao što je i red, biće dosta i kadrovskih tačaka. Ipak, ostaje jedno značajno kadrovsko pitanje koje dnevni red nije obuhvatio – mesto direktora Doma zdravlja. .

Svesni smo te činjenice i značaja tog mesta. I u postupku smo traženja najboljeg kadrovskog rešenja. Očekujem da bude na dnevnom redu ove sednice Skupštine Grada uvršeno kao dopunska tačka. – smatra Tigran Kiš.

Šest dana je do sednice Skuštine grada. Interesovalo nas je očekuju li se i neki novi predlozi za dopunu dnevnog reda dodatnim temama.

Čini mi se da ih neće biti. Ali život je takav da se to ne može isključiti. Ne može se govoriti o bilo kakvoj nameri da dodatnim tačkama punimo dnevni red, jer smo, kao što ste videli, na vreme odbornike obavestili o dnevnom redu i dostavili materijale za 80 tačaka. – naglasio je Tigran Kiš.

Parlamentarni život podrazumeva i razgovore pre sednice. Takozvanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa biće i ovog puta.

Pozvaću ih na konsultacije. Podovom predstojeće sednice skupštine, ali i povodom drugih pitanja oko rada Skupštine Grada Pančeva. – zaključio je predsednik Skupštine grada, Tigran Kiš.
MarketingNajnovije vesti