• OPOZICIJA ISPRED AZOTARE: Lokalnu vlast nije briga za Pančevce – rešenje postoji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsedstavnici 9 političkih organizacije još jednom je zajednički nastupilo. Ovog puta ispred Azotare za koju je predložen stečaj gde su upozorili na odgovornost gradske vlasti Pančeva.

    – Gradonačelnik Saša Pavlov upravo predstavlja kontinuitet vlasti koja nije bila sposobna da sačuva pančevačke fabrike. Promena stranačkog dresa ne znači da su građani zaboravili u kojim političkim partijama je bio pre nego što je postao član SNS-a. Danas se on, zajedno sa ostalim kadrovima SNS-a u Pančevu, lako odriče Azotare. Jedino što znaju da kažu je da nisu nadležni. I te kako su nadležni! Nadležni su i gradonačelnik Saša Pavlov i gradski menadžer Maja Vitman i većnici koji se bave privredo, ako postoje. Nadležni su da dođu i makar porazgovaraju sa ljudima u Azotari, kada već troše novac od poreza koji oni uplaćuju, deo je saopštenja opozicionih organizacija.

    Od Pavlova i gradske vlasti opozicionari očekuju da izvrše pritisak i ostvare uticaj da se ne zatvori Azotara.

    – Oni su na vlasti u gradu, pokrajini i republici. Nemaju opravdanja za sovje nečinjenje, osim ako time ne pokazuju da nemaju nikakvo poštovanje unutar svoje stranke i da građani Pančevu nemaju razloga da takvima daju poverenje, ocenjuje opozicija.

    Kada su rešenja za problem u kome se našla Azotara u pitanju odbornik Nikola Ćurčin, iz Pokreta slobodnnih građana, smatra da je proizvodnja veštačkog đubriva strateška za svaku državu i da mora da nastavi da proizvodi. Ocenjuje da bi prethodno trebalo proveriti poslovanje odnosno ugovore za snabdevanje gasom i realno proceniti broj neophodnih radnika kako bi Azotara profitabilno radila. On je izneo i sumnje da je izdvajanje luke iz Azotare i dve godine poslovanja Azotare sa lukom doprinelo problemima u ovoj fabrici. Podsetio je da Azotara i izdvojena sada Specijalna luka – imaju istog direktora.

    Milutin Ilić iz Dveri rešenje za Azotaru vidi u promeni ukupnog modela u kome država plaća stranim investitorima svako novo radno mesto a istovremeno preko svojih partijskih menadžera isisava državna preduzeća do propasti. Kako je naglasio radnici se moraju podržati da nastave da proizvode ali bez partijskog menadžmenta.

    Ako je stečaj neizbežan, napomenuo je Igor Gruden iz Nove stranke, onda bi što više Azotaraca trebalo da bude obuhvaćeno socijalnim programo. Kako je naglasio prilikom nekog ponovnog pokretanja proizvodnje trebalo bi angažovati što više Azotaraca.

    Predsedstavnici 9 političkih organizacije još jednom je zajednički nastupilo. Ovog puta ispred Azotare za koju je predložen stečaj gde su upozorili na odgovornost gradske vlasti Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]