Maja Vitman i Đurica Dolovački

Maja Vitman i Đurica Dolovački

Politika

PANČEVO: Dve sednice Skupštine za jedan dan - razrešen čvor oko Direkcije

Pančevo, Čet, 31/08/2017 - 17:53
Aleksandar Stojković


 

 

Bez oštrih polemika i opozicionog napuštanja sednica danas su održane čak dve sednice Skupštine grada Pančeva.

Niz bitnih odluka za dalje funkcionisanje Pančeva je usvojeno većinom glasova koje u gradskom parlamentu ima koalicija okupljena oko SNS-a. Najviše vremena je potrošeno na glasanje prozivkom za više donetih odluka o izradi odnosno usaglašavanju urbanističko planskih dokumenata.

Razrešen je i čvor oko Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva koja od 1. septembra nastavlja da živi u skraćenom obliku kao gradsko javno preduzeće “Urbanizam” sa 38 stalno zaposlenih. Zbog te transformacije menjan je i gradski budžet.

Na čelu “Urbanizma” u statusu vršioca dužnosti direktor će biti Đurica Dolovački. A skupština je prihvatila i ostavku dosadašnje direktorke Direkcije Maje Vitman kojoj će prema očekivanjima pripasti neka nova gradska funkcija. A trenutno je nepopunjena samo pomoćnika gradonačelnika za ekonomski razvoj - poznatija kao funkcija gradskog menadžera.

Osim par obraćanja sa govornice opozicija je za sebe najvažniju ulogu odigrala na početku sednice kada je ponovo zatraženo da se raspravlja o stanju u gradskoj Apoteci, finansiranju javnog informisanja, kanalizaciji u naselju Misa i korišćenju javnih prostora. Od SPS-a, preko SRS, pa preko samostalnih odbornika, do DS-a i pokreta DJB svi odbornici su složno glasali za svoj predlog. Ali tih 18 glasova bilo je malo za stav većine koja je i ovog puta jasno stavila do znanja da se o opozicionim predlozima u skupštini Grada neće diskutovati. 
MarketingNajnovije vesti