• PANČEVO: “Kotež protiv diktature” ispred Mesne zajednice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Deo kandidata za članove Skupštine mesne zajednice “Kotež” sa liste “ Kotež protiv diktature” okupio se u nedelju, 28. maja ispred zgrade Mesne zajednice. Njima su se pridružili i predstavnici stranaka koje ih podržavaju.

    Izbori za Skupštinu Mesne zajednice su za 6 dana, 4. juna, a u ime kandidata liste “Kotež protiv diktature” jedan od njih, dvadesetogodišnji student prava Nemanja Mihajlović je rekao:

    – Smatram da kao građanin koji već 20 godina godina živi ovde definitivno bi nešto trebalo da se promeni u lokalnoj zajednici. I da na kraju krajeva znamo gde naše pare idu, pa i da možemo da ih uložimo u pametne stvari. Ako budem izabran od strane naroda daću sve od sebe da lokalna zajednica oživi i dati svoj maksimum da ostvarimo se što smo rekli. Već 20 i nešto godina su isti ljudi na istim mestima, a grad i dalje stoji u mestu. Pa hajmo da dovedemo neke nove političke generacije koje će nešto i uraditi.

    Posle DS, DSS i Dveri javno je listu “Kotež protiv diktature” podržao i pokret Dosta je bilo.

    – Ispred pokreta Dosta je bilo želim da pozovem građane Koteža da izađu na izbore 4. juna i da podrže listu “Kotež protiv diktature”. Mi smatramo da je izuzetno bitno da građani uzmu stvar u svoje ruke. Ovde je jedna jedinstvena situacija gde postoji građanska lista “Kotež protiv diktature” dok stranke daju samo logistiku odnosno podržavaju građansku listu. Smatramo da je ovo primer kako se komunalna, naročito mesna politika distancira u odnosu na partijsku politiku. Dakle komunalna pitanja treba da kreću iz baze, odnosno iz mesnih zajednica pa da idu na gore ka komunalnim preduzećima, a ne obratno da partijski komesari koji nisu ni Pančevci rukovode politikom pa čak i komunalnom u celoj zajednici. Ime “Kotež protiv diktature” je jedna verovatno zamisao da se pokaže da smo na suprotnoj strani. Ako jedna lista ima naziv SNS Aleksandar Vučić, a druga Kotež protiv diktature pokazujemo prvo da imamo naziv mesta za koje se borimo u nazivu liste. A drugo jasno je potpuno na kog diktatora mi mislimo. – izjavio je šef odborničke grupe DJB u gradskoj skupštini Nikola Ćebić.

     

    Izbori za MZ “Kotež” su većinski pa se kandiduju pojedinci za koje se i glasa. Ipak najviše kandidata iza svog imena imaće upisano SNS – Aleksandar Vučić, zatim je tu lista građana “Kotež protiv diktature”, a neki od kandidata iza sebe imaju i SPS. 

    Deo kandidata za članove Skupštine mesne zajednice “Kotež” sa liste “ Kotež protiv diktature” okupio se u nedelju, 28. maja ispred zgrade Mesne zajednice. Njima su se pridružili i predstavnici stranaka koje ih podržavaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]