• PANČEVO: Na izborima za Kotež do 18 sati glasalo 19 odsto birača

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Do 18 sati na izborima za skupštinu MZ Kotež na šest biračkih mesta ukupno je glasalo 2.028 birača što je 19,09 odsto upisanih.

    Najbolja izlaznost je na biračkom mestu 35 – 22,44 odsto birača a najslabija na biračkom mestu 39 – 15,61 odsto saopštila je komisija za izbor skupština mesnih zajednica.

    “Pisanih prigovora nije bilo. Usmeno predstavnici grupe građana “Kotež protiv diktature” žalili su se što nema UV lampi ni sprejeva. Ni  ranije kada se održavaju izbori za mesne zajednice nije bilo sprejeva niti lampi. Tako je po zakonu.” – objasnila je predsednica komisije za izbore Brankica Jakoviljević.

    U proširenom sastavu biračkih odbora SPS ima tri kontrolora na dva biračka mesta, SNS nije ni tražio kontrolore a grupa građana “Kotež protiv diktature” nema svoje kontrolore.

    “ Zakasnili su dva na pri predaji spiska kontrolora. Umesto 29. predali su 31. maja. Zato nemaju kontrolore” – objasnila je Brankica Jakovljević.

    U stalnom sastavu komisije kao i 6 biračkih odbora svoje predstavnike imaju SNS i SPS.

    Na ovim izborima bira se 15 članova skupštine mesne zajednice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]