Foto: Arhiva 013info
Politika

PANČEVO: Skupština donela četrdesetak odluka – opozicija opet napustila sednicu

Pančevo, Čet, 13/07/2017 - 15:38
Vladimir Đoković


Danas je održana sednica Skupštine grada Pančeva. Prozivkom je usvojen prvi rebalans gradskog budžeta za 2017. godinu, a zatim je donet niz važnih odluka većinom  koja se kretala od 39 do 43 glasa.

 

Prilikom usvajanja dnevnog reda nisu prihvaćeni predlozi samostalnog odbornika Olivera Petkovića. Skupština je odbila da raspravlja o formiranju radnih tela za gradsku Apoteku i načinu na koji se dodeljuje i troši gradski novac za javno informisanje, kao i da raspravlja o korišćenju gradskih javnih prostora, odnosno da se razgovara i odlučuje o radu stalnih radnih tela Skupštine, a na dnevni red voljom većine nije stigla ni tema kanalizacije u naselju Misa. Petković je tražio i da se naknadno dodate tačke skinu sa dnevnog reda što je takođe odbijeno.

Opozicioni odbornici iz DS-a, LSV-a,  DJB-a, SRS-a i samostalni zatim su napustili sednicu skupštine. Na pitanje da prokomentarišu čin samo su kratko prokomentarisali kako uslovi za rad skupštine grada nisu stvoreni. Podsetimo opozicija je na sličan način napustila i majsku sednicu Skupštine jer se preko noći pojavilo više desetina tačaka.

Odbornicima Skupštine, među kojima je osim odbornika vladajućih stranaka bilo i kolega iz SPS-a ali i nekadašnji odbornik DS-a Predrag Bogatinčević, zatim se obratio gradonačelnik Saša Pavlov koji je ocenio da bi formiranje radnog tela za Apoteku bila politizacija jer rešenje bi trebalo da donese republička vlast a gradska da to samo sprovede. Za  problem kišne kanalizacije u naselju Misa istakao je da je infrastrukturni. I dodao kako će biti rešen, najverovatnije kroz privatno javno partnerstvo, za najviše dve do dve i po godine. Odgovarajući na temu gradskog novca za javno informisanje Pavlov je objasnio da je odluku donela stručna komisija, da je proces bio jasan i transparentan, a da bi radno telo bila politizacija.

“Šta ko misli druga je stvar. Mišljenje većine je presuđujuće” – objasnio je Pavlov.
MarketingNajnovije vesti