• PANČEVO: Skupština grada bez dužih rasprava donela više od 60 odluka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Odbornici Skupštine grada Pančeva održali su danas drugo zasedanje u ovoj. Stabilnom većinom koja se kretala od 38 do 40 glasova “za” brzo se odlučilo o više od 60 tačaka dnevnog reda.

    Ideje opozicije, Nikole Ćurčina iz Pokreta slobodnih građana i Nikole Dangubića iz SPS, da na dnevni red budu uvrštene tačke o situaciji u Apoteci Pančevo i Pančevu kao gradu u kome je ministarstvo nedavno otkrilo divlju deponiju sa enormnom količinom opasnog otpada, nisu uvrštene u dnevni red. Tako da je ostalo jasno da se za sada neće raspravljati o dugovima gradske Apoteke koja ne radi kao ni o statusu medicinskog otpada u njoj. Uostalom kao ni o mogućim troškovima koji će možda snositi gradski budžet oko saniranja divljih deponija opasnog otpada.

    Po najvećem broju tačaka dnevnog reda Skupština Pančeva danas nije ni raspravljala jer nije bilo interesovanja. Jedini opozicioni odbornik koje je podneo amandmane na tri odluke, a zatim ih i branio na sednici bio je Nikola Ćurčin. Ali je nadmoćna većina odlučila da amandmane odbije.

    Interesantna je bila i rasprava o izmeni odluke a radi povećanja odborničkih dodataka i načina njihovog obračuna. Predsednik Skupštine Tigran Kiš objasnio je da su dodaci uvećani jer je uvećana i njegova plata za 5 odsto. Takođe je naglasio da je i utvrđeno pravo odbornika da im iznos dodataka ne zavisi od prisustva na sednicama. Ocena odbornika SRS Srđana Glamočanina bila je da bi odbornički dodaci trebalo da budu veći kako odbornici mogli da budu nezavisni u predstavljanju građana. A odbornik Dangubić iz SPS-a konstatovao je da cilj opozicije mora biti da postane vlast te da im za to nikakvi odbornički dodaci nisu ni potrebni.

    Posle izbora za vd direktore Grejanja i Gradske stambene agencije Zdenka Jokić i Nenad Rakić dobili su i javne čestitke predsednika skupštini i aplauz na otvorenoj sceni.

    Odborničku grupu na danas održanoj sednici izgubila je i Srpska radikalna stranka. Dvoje odbornika u daljem radu skupštine biće nezavisni.

    Odbornici Skupštine grada Pančeva održali su danas drugo zasedanje u ovoj. Stabilnom većinom koja se kretala od 38 do 40 glasova “za” brzo se odlučilo o više od 60 tačaka dnevnog reda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]