Politika

PANČEVO, SKUPŠTINA: Usvojen rebalans budžeta i odluka o ateljeima

Pančevo, Čet, 29/03/2018 - 09:11
Vladimir Đoković 

 

Skupština grada Pančeva donela je 16 odluka tokom jučerašnje sednice. Najkrupnije odluke o rebalansu gradskog budžeta i odluke o davanju u zakup ateljea obrazlagali su zamenik gradonačelnika Predrag Živković, odnosno član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

Vladajuća većina najviše odluke je donela sa većinom od 38 glasova “za”. Kod pojedinih odluka za prihvatanje predloga bilo je i 40 odbornika. Niko od odbornika vladajuće većine nije imao potrebu da govori povodom tema.  A pojedinim temama od odbornika govorio je samo Nikola Dangubić iz SPS, čija su dva amandmana bila i odbijena.

Skupština je izmenila odluku o zaduživanju Pančeva, utvrđen je minimalni iznos minimalne naknade za održavanje zgrada i rad prinudnih upravnika po stambenih zgradama. Donete su i dve odluke o izmenama osnovnih dokumenata za rad Istorijskog arhiva. Izmenjeni su programi poslovanja Urbanizma, Higijene i Gradske stambene agencije. Usvojen izveštaj o radu i godišnji plan rada Crvenog krsta. A imenovana je i Komisija za komasaciju katastarske opštine Glogonj.

Na početku sednice odbornik grupe Slobodno Pančevo, Nikola Ćebić, ocenio je da je sednica Skupštine grada neregularno odlagana, dodao da predsednik Tigran Kiš krši poslovnik o radu, i zatražio da većina koju čine odbornici SNS-a zaštitI ugled Skupštine od ovakvog ponašanja. Ćebić je zatražio i da Tigran Kiš zbog ovakvog ponašanja bude smenjen sa mesta predsednika Skupštine. Ćebić je zatim napustio skupštinsko zasedanje kome već nisu prisustvovale kolege iz njegove odborničke grupe.
MarketingNajnovije vesti