Politika

PANČEVO: Sutra ponavljanje republičkih i pokrajinskih izbora na pet biračkih mesta

Izvor: 
013info Uto, 30/06/2020 - 12:50

Sutra se u Pančevu ponavljaju izbori na četiri biračka mesta za narodne poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije i na dva biračka mesta za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. 

Republički izbori se, prema odluci Republičke izborne komisije ponavljaju na biračkom mestu broj 44 koje se nalazi u Mesnoj zajednici Strelište, biračkom mestu 46 u vrtiću „Veverica“, mestu broj 47 u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ i biračkom mestu 62 u Gimnaziji „Uroš Predić“. 

Izbori za poslanike u pokrajinskoj Skupštini biće ponovljeni na biračkom mestu 44 u MZ Strelište i 59 u prostorijama Saveza Penzionera Pančeva. 

Birališta će biti otvorena od 7 do 20 časova. 

Neće biti ponavljanja izbora za odbornike Skupštine Pančeva, ali još uvek nije poznato kada se može očekivati njeno konstituisanje. 

Srpska napredna stranka ima potpuno čistu situaciju u kojoj može samostalno da formira vlast, jer je osvojila 48 od 70 mesta u lokalnom parlamentu. Krajnji zakonski rok da se pančevačka Skipština konstituiše, a to podrazumeva verifikaciju mandata novih odbornika i izbor predsednika i potpredsednika Skupštine je 24. avgust.


MarketingNajnovije vesti