• Pančevo: Za četvrt veka 5 ministara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 14.avgust – Izbori, pa ni nova raspodela ministarskih mesta u Vladi Republike Srbije i Vladi pokrajine Vojvodine nisu doneli iznenađenja Pančevcima. U stvari, pančevačka politička elita iz reda vladajućih stranaka, sa dominacijom SNS-a, nije doživela da stekne poverenje, prihvati se odgovornosti i počne da radi ministarski posao u krugu neke od Vlada – kabineta.

    Poslednji kadar na ministarskoj funkciji iz Pančeva, istina pokrajinskoj, bila je Marinika Tepić Čobanu (LSV).  Posao je radila do formiranja novog saziva Skupštine Srbije, gde je sada poslanica.

    Pre toga za ministra bi se mogao računati Dejan Mihajlov (DSS), koji je bio generalni sekretar Vlade Srbije, u vreme kada je premijer bio Vojislav Koštunica. Pozicija generalnog sekretara Vlade Srbije podjednako je važna kao ministarska, a upućeni kažu, ponekad i značajnija.

    Pre Mihajlova, ministar poljoprivrede u prvoj postpetooktobarskoj Vladi Srbije bio je profesor Dragan Veselinov (tada kao lider Koalicije Vojvodina). Njegov mandat bio je kraći od mandata Đinđićevog kabineta.

    Od uvođenja višestranačja početkom devedesetih u Srbiji Pančevo je imalo još samo dva ministra. I to 90-ih, kada je pored pokrajinske i republičke postojala i Vlada Savezne Republike Jugoslavije. A tamo je ministar pravde bio advokat iz Pančeva Petar Jojić (SRS). Svog ministra Pančevo je imalo i preko socijaliste Bogoljuba Bjelice. U jednoj od Vlada Srbije Bjelica (SPS) je bio ministar za dijasporu.

    Izbori, pa ni nova raspodela ministarskih mesta u Vladi Republike Srbije i Vladi pokrajine Vojvodine nisu doneli iznenađenja Pančevcima. U stvari, pančevačka politička elita iz reda vladajućih stranaka, sa dominacijom SNS-a, nije doživela da stekne poverenje, prihvati se odgovornosti i počne da radi ministarski posao u krugu neke od Vlada – kabineta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]