Petar Jojić, Srpska radikalna stranka, Pančevo
Republička i pokrajinska vlada bez pančevačkih kadrova

Pančevo: Za četvrt veka 5 ministara

Pančevo, Ned, 14/08/2016 - 19:23
Vladimir Đoković


Pančevo, 14.avgust – Izbori, pa ni nova raspodela ministarskih mesta u Vladi Republike Srbije i Vladi pokrajine Vojvodine nisu doneli iznenađenja Pančevcima. U stvari, pančevačka politička elita iz reda vladajućih stranaka, sa dominacijom SNS-a, nije doživela da stekne poverenje, prihvati se odgovornosti i počne da radi ministarski posao u krugu neke od Vlada – kabineta.

Poslednji kadar na ministarskoj funkciji iz Pančeva, istina pokrajinskoj, bila je Marinika Tepić Čobanu (LSV).  Posao je radila do formiranja novog saziva Skupštine Srbije, gde je sada poslanica.

Pre toga za ministra bi se mogao računati Dejan Mihajlov (DSS), koji je bio generalni sekretar Vlade Srbije, u vreme kada je premijer bio Vojislav Koštunica. Pozicija generalnog sekretara Vlade Srbije podjednako je važna kao ministarska, a upućeni kažu, ponekad i značajnija.

Pre Mihajlova, ministar poljoprivrede u prvoj postpetooktobarskoj Vladi Srbije bio je profesor Dragan Veselinov (tada kao lider Koalicije Vojvodina). Njegov mandat bio je kraći od mandata Đinđićevog kabineta.

Od uvođenja višestranačja početkom devedesetih u Srbiji Pančevo je imalo još samo dva ministra. I to 90-ih, kada je pored pokrajinske i republičke postojala i Vlada Savezne Republike Jugoslavije. A tamo je ministar pravde bio advokat iz Pančeva Petar Jojić (SRS). Svog ministra Pančevo je imalo i preko socijaliste Bogoljuba Bjelice. U jednoj od Vlada Srbije Bjelica (SPS) je bio ministar za dijasporu.
MarketingNajnovije vesti