• PIK: Izbori se ponavljaju i na dva biračka mesta u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izbori u Vojvodini biće ponovljeni na 23 biračka mesta, saopštila je Pokrajinska izborna komisija, od čega na dva mesta u Pančevu.

    U našem gradu izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima broj 44 (Dečja ustanova „Čuperak“) i broj 59 (Savez penzionera).

    U saopštenju sa sednice održane u četvrtak uveče navodi se da je Komisija odlučila da se „logičko-računske greške, koje su posledica očigledne omaške u popunjavanju zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja, otklone“. 

    Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Zrenjaninu, četiri u Beočinu, tri u Žitištu, po dva biračka mesta u Novom Sadu, Pančevu i Sečnju i na po jednom biračkom mestu u Alibunaru, Novom Bečeju, Subotici, Temerinu i u Sremskoj Mitrovici. 

    Pokrajinska izborna komisija saopštila je i rezultate izbora na osnovu 98.71 odsto biračkih mesta i broj mandata koje su dobile izborne liste. 

    Srpska napredna stranka će tako u novom sazivu Skupštine Vojvodine imati 76 poslanika, SPS-JS 13, SVM 11, Vojvođanski front šest, POKS i Metla po pet, i SRS četiri. 

    Izborni cenzus nisu prešle koalicije okupljene oko Čedomira Jovanovića i Muamera Zukorlića. 

    PIK je saopštio da je izlaznost u Vojvodini bila 50,61 odsto, odnosno da je od 1.670.903 glasalo 845.695 birača. Nevažećih glasačkih listića bilo je 42.390.

     

    Izbori u Vojvodini biće ponovljeni na 23 biračka mesta, saopštila je Pokrajinska izborna komisija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]