Politika

PIK: Izbori se ponavljaju i na dva biračka mesta u Pančevu

Izvor: 
RTS/013info Pet, 26/06/2020 - 11:14

Izbori u Vojvodini biće ponovljeni na 23 biračka mesta, saopštila je Pokrajinska izborna komisija, od čega na dva mesta u Pančevu.

U našem gradu izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima broj 44 (Dečja ustanova "Čuperak") i broj 59 (Savez penzionera).

U saopštenju sa sednice održane u četvrtak uveče navodi se da je Komisija odlučila da se "logičko-računske greške, koje su posledica očigledne omaške u popunjavanju zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja, otklone". 

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Zrenjaninu, četiri u Beočinu, tri u Žitištu, po dva biračka mesta u Novom Sadu, Pančevu i Sečnju i na po jednom biračkom mestu u Alibunaru, Novom Bečeju, Subotici, Temerinu i u Sremskoj Mitrovici. 

Pokrajinska izborna komisija saopštila je i rezultate izbora na osnovu 98.71 odsto biračkih mesta i broj mandata koje su dobile izborne liste. 

Srpska napredna stranka će tako u novom sazivu Skupštine Vojvodine imati 76 poslanika, SPS-JS 13, SVM 11, Vojvođanski front šest, POKS i Metla po pet, i SRS četiri. 

Izborni cenzus nisu prešle koalicije okupljene oko Čedomira Jovanovića i Muamera Zukorlića. 

PIK je saopštio da je izlaznost u Vojvodini bila 50,61 odsto, odnosno da je od 1.670.903 glasalo 845.695 birača. Nevažećih glasačkih listića bilo je 42.390.

 MarketingNajnovije vesti