• Političari o vodi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na inicijativu 35 odbornika Skupštine Pančevo, danas je održana vanredna sednica u vezi sa problemom sa vodom koji javio 5. juna 2015. godine.

    Prva tačka dnevnog reda bio je izveštaj JKP “Vodovod i kanalizacija” Pančevo od 8. juna 2015. o stanju vode za piće u Pančevu. O ovoj tački je bilo najviše diskusije na čitavoj sednici, od toga da je problem sa vodom nastao iz političkih razloga, do toga da je Zavod za javno zdravlje Pančevo pogrešio u analizi. Ipak, većina odbornika je glasala za usvajanje izveštaja.

    Sledeća tačka dnevnog reda, o kojoj nije bilo rasprave, bio je predlog rešenja o razrešenju direktorke JKP Vodovod i kanalizacija Pančevo, Milice Radovanović. Njenu ostavku je usvojilo 47 odbornika .

    Predlog da se na čelo “Vodovoda” postavi Ljiljana Stanković, usvojen je većinom glasova.

    Usledio je izveštaj Zavoda za javno zdravlje Pančevo koji je usvojen, ali je zatraženo od Pokrajine, čija je to nadležnost, da dr Micu Sarić Tanasković, direktorku te institucije razreši dužnosti.

    Odbornici su u zahtevu za sazivanje vanredne sednice tražili izveštaj gradskog većnika za stambena i komunalna pitanja, Predraga Patića, o preduzetim merama u vezi sa rešavanjem problema sa vodosnabdevanjem u periodu od poslednje sednice 8. maja do 5. juna ove godine. Izveštaj nije usvojen.

    Za petak je zakazana nova sednica Skupštine.

    A.Nj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]