• Predsednik „Zdrave Srbije” Stamatović posetio Kačarevo i Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Milan Stamatović, predsednik „Zdrave Srbije” i jedan od lidera koalicione liste „Suverenisti”, u subotu, 5. februara, posetio je Kačarevo i Pančevo.

    On je najpre imao priliku da u Svečanoj sali Mesne zajednice od Igora Lečića sazna nešto iz istorijata samog naselja, odnosno o iskustvima tokom tridesetpetogodišnjeg organizovanja tradicionalne „Slaninijade”.  otom je u pratnji stranačkih kolega iz Gradskog odbora i Dragana Lečića, jednog od osnivača i člana organizacionog odbora kačarevačke „Slaninijade“, obilazio štandove izlagača gde je u razgovoru sa njima razmenjivao iskustva i upoređivao ovu manifestaciju sa sličnom na Zlatiboru – „Pršutijadom” u Mačkatu. Na kraju se upisao u knjigu utisaka.

    – „Zdrava Srbija0 u svom programu zastupa ideju da država treba da pomaže domaće proizvođače i da njima daje subvencije, a ne stranim kompanijama, jer se pokazalo, kroz vekove, da mali proizvođači mogu da nose i da prebrode sve krize i da tako iznesu i ono što se dešava nepovoljno po državu. Ako se oslonimo na njih i na tradicionalni zdravi proizvod mislim da je to budućnost države Srbije – naveo je Stamatović.

    Lider Zdrave Srbije potom je posetio poljoprivredno domaćinstvo Nikole Radanova u Pančevu. Ovaj poljoprivrednik obrađuje blizu 600 ha oranica, a početkom marta je, sa nekolicinom uglednih poljoprivrednika iz južnog Banata, posetio Čajetinu i tom prilikom izrazio je želju da predsednika ove male opštine i sam ugosti.

    I ovom prilikom Stamatović se obratio domaćinima, kada je istakao da država mora da promeni svoju agrarnu politiku pre svega zbog toga što je mineralno đubrivo od proleća poskupelo tri puta, a u Srbiji su najveće akcize na gorivo u regionu.

     

     

    Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i jedan od lidera koalicione liste Suverenisti, u subotu, 5. februara, posetio je Kačarevo i Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]