• Radomir Orlović Narodna stranka Pančevo: Gradski prevoz na pojedinim relacijama i dalje katastrofalan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon serije tekstova o problemima u javnom prevozu u gradu, i direktnog razgovora sa putnicima koji redovno koriste usluge Pantransporta, došli smo do nekoliko zaključaka, naveo je Radomir Orlović član Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo.

    I pored toga što su iz aktuelne gradske vlasti najavljivali da će privatno-javno partnerstvo dovesti do poboljšanja javnog prevoza, to se nije desilo. Naprotiv, prevoz je na nekim relacijama postao lošiji.

    – Pantransport je ukinuo polaske „trojke“ radnim danom posle 16.00 časova. Podsećamo da je u „trojci“ uvek bilo putnika u oba smera. Ovo ukidanje je mnoge koji su koristili javni prevoz stavilo u situaciju da ne mogu da se vrate i odu na posao, deca iz škole ili da odu na trenig, šetnju gradom. Izgovor da mogu da koriste polaske za Glogonj je licemeran jer ti polasci ne zadovoljavaju potrebe putnika, pre svega zato što ih je malo sa velikim vremenskim razmakom izmađu dva polaska, i zato što kreću sa autobuske stanice, a samim tim putnici moraju da pešače i po nekoliko kilometara da bi ušli u autobus. Ukidanjem trojke došlo je do stvaranja velike gužve na Jabučkom putu i dalje prema Jabuci. Sada ta deonica podseća na Ibarsku magistralu u najgorim danima pre puštanja auto-puta. Povećanje broja vozila na putu direktno je prouzrokovalo i povećanje saobraćajnih incidenata. Bezbednost saobraćaja je dovedena u pitanje. Čudno je da niko od nadležnih ne reaguje na ove činjenice, pre svega većnik za saobraćaj, saobraćajna inspekcija i policija. Još jedan od problema predstavlja spajanje više polazaka i to na nekoliko linija, kao što se dešava da spoje četrnaesticu sa polascima za Banatski Brestovac i Ivanovo, dok za Beograd spajaju polaske za Glavnu stanicu i Dunav stanicu, izjavio je Orlović.

    Orlović skreće pažnju da sve to nije u skladu sa zakonom o drumskom prevozu.

    –  Nadležni na to ne reaguju. Posebna priča je ponašanje pojedinih vozača koji namerno neće da stanu putniku na stanici, već jednostavno projure. Putnici se često susreću sa reli-vožnjom određenih vozača i nepoštovanjem vremena prolaza kroz usputne stanice, tako da se često dešava da putnik ne stigne da uđe u autobus koji je otišao mnogo ranije u odnosu na predviđeno i uobičajno vreme. Dispečar i šef saobraćaja na prijave putnika zbog ponašanja vozača ne reaguju, a nekorektno ponašanje se nastavlja. Ukoliko se aktuelni problemi ne reše u kratkom roku GrO Narodne stranke Pančevo će krenuti sa prikupljanjem potpisa za peticiju sa zahtevima za rešavanje ovih problema, rekao je Orlović.

     

     Nakon serije tekstova o problemima u javnom prevozu u gradu, i direktnog razgovora sa putnicima koji redovno koriste usluge Pantransporta, došli smo do nekoliko zaključaka, naveo je Radomir Orlović član Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]