Politika

Skupština Grada Pančeva zaseda u četvrtak – krediti od pola milijarde dinara na dnevnom redu

Izvor: 
013info Čet, 25/02/2021 - 08:18

Sednica skupštine Pančeva zakazana za četvrtak u 10 sati za sada na dnevnom redu ima sedam tačaka među kojima je najinteresantnija odluka o zaduživanju. Predloženo je dugoročno zaduženje Grada Pančeva od 564 miliona dianra a „radi finansiranja kapitalnh investcija“.

Za ovakvo zaduženje gradska vlast dobila je odobrenje Ministarstva finansija a kako se navodi obim zaduženja je u okvirima propisanim Zakonom o javnom dugu.

Gradski krediti biće za tehničku dokumentaciju i izvođenje radova na uređenju priobalja – 250 miliona dinara, izrada dokumentacije i izvođenje radova u delu centralnog gradskog jezgra u iznosu od 150 miliona dinara, i izrada dokumentacije i izgradnja ulice u Severnoj industrijskoj zoni – 24 miliona.

Pančevo će podići kredit od 55 miliona dinara i „za izradu tehničke dokumentacije za javne objekte visokogradnje“, kao i za nabavku opreme elektronskog i video nadzora u iznosu 85 miliona dinara.

 Za kredit će biti raspisana javna nabavka, tražiće se da rok otplate bude pet godina a da joj prethodi grejs period od godinu dana. Period raspoloživosti kreditnog novca je 12 meseci od zaključenja ugovora, odnosno do realizacije kapitalnih projekata.

Na dnevnom redu je i pet odluka o otuđenju manjih parcela zemljišta koje se prodaju licima vlasnicima objekeata na njima bez javnog nadmetanja.  A odlučivaće se i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije. 

 
MarketingNajnovije vesti