• Smena, ostavka i još ponešto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak 12. juna održana je sednica Skupštine na kojoj je bio podnet i usvojen zahtev za smenu Predraga Patića, člana gradskog veća za stambeno komunalne poslove, nakon čega je Pavle Radanov podneo ostavku na mestu gradonačelnika Pančeva.

    Odbornici su kao razloge za razrešenje Predraga Patića naveli gubitak poverenja, nesarađivanje sa „Vodovodom” po pitanju informisanja o stanju vezanim za vodu kao i to što, od imenovanja, nije održao nijedan sastanak sa direktorima javno-komunalnih preduzeća. Takođe, odbornicima se nije dopalo što je prihvatio mesto člana u komisiji za vodu iako nije stručan. Patić je na ovaj zahtev odgovorio da razrešenje shvata kao potez vodeće partije da izbaci LDP iz vladajuće koalicije, a ne kao nesavesno vođenje javno komunalnih preduzeća. Predrag Patić će ostati na funkciji sve do imenovanja novog člana veća za stambeno komunalne poslove.

    Gradonačelnik Pavle Radanov dao je usmenu ostavku na mesto gradonačelnika grada Pančeva koja će nakon predaje pisane izjave Skupštini grada biti i zvanična. Osim toga, Radanov je dao ostavku na mesto odbornika u Skupštini i otkaz u JKP „Zelenilu” u kojem je bio zaposlen kao zamenik direktora na neodređeno vreme. Kao razloge ovakvog čina naveo je to što je narušen sastav vladajuće koalicije, ali i da želi da građanima Pančeva pokaže da se tokom svoje funkcije nikad nije vodio ličnim interesima već je savesno obavljao svoju funkciju.

    Osim gradonačelnika i Predraga Patića, ostavku na mesto odbornika podneo je u Nikola Ugrčić, dok je Jelica Milošević Stojnov postala novi član Skupštine.

    Na skupštini je bilo reči i o budžetu grada za 2014. godinu, prihvatanje predloga o javnoj svojini, o sahranjivanju i grobljima kao i prihvatanje preodloga o promeni troškova taksi koje građani plaćaju. Prihvaćeni su i predlozi o promeni finansijskog i programskog rada Kulturnog centra, Doma omladine Pančevo, Zavod za zaštitu spomenika, Muzeja Pančeva, Gradske biblioteke, Domova kulture u naseljenim mestima, nakon čega su sledili i izvestaj rada i finansijskih planova Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta, PU „Dečija radost” i drugih institucija. Niz prihvatanja predloga tačaka dnevnog reda prekinuo je Rajko Mijović sa primedbom da je nagrada policajcu meseca dodeljena pre odluke Skupštine o dodeli.

    A.B.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]