Foto: Aktron / Wikimedia Commons
Politika

SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini

Izvor: 
Tanjug Pon, 09/05/2016 - 16:00

Delegacije SNS i SVM načelno su danas, u ponedeljak, 9. maja, u Novom Sadu utvrdile principe buduće saradnje dve stranke u Skupštini AP Vojvodine, Pokrajinskoj vladi i u velikom broju lokalnih samouprava u kojima su predstavnici SNS i SVM dobili većinsko poverenje građana. 

Kako je saopštio Medija centar SNS za Vojvodinu, na sastanku su načelno utvrđeni prioriteti u realizaciji programa na pokrajinskom i lokalnom nivou, a razmatrana su i sva pitanja koja se tiču konstituisanja pokrajinskih i lokalnih organa vlasti u Vojvodini. 

Zajednički je konstatovana potreba što šire saradnje dve stranke kao buduće okosnice Pokrajinske vlade i postignut je visok stepen saglasnosti o potrebi što bržeg konstituisanja novih pokrajinskih organa i organa u lokalnim samoupravama na osnovu rezultata upravo završenih izbora. 

Delegaciju SNS predvodio je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, a činile su je Miloš Vučević član Predsedništva SNS, Damir Zobenica potpredsednik Izvršnog odbora SNS, kao i Ištvan Pastor, predsednik SVM - a, Mihalj Njilaši i Arpad Fremond.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti